Güneş enerjisiyle dünya turu

Güneş enerjisiyle dünya turu

İsviçreli öğretmen Lovis Palmer, icat ettiği güneş enerjisiyle çalışan araba ile dünyanın dört bir yanını geziyor.

İsviçreli öğretmen Lovis Palmer, icat ettiği güneş enerjisiyle çalışan araba ile dünyanın dört bir yanını geziyor. Temiz bir çevre için güneş enerjisi ile çalışan 3 tekerlekli araba yapan Palmer'in dünkü durağı Düzce'ydi.


Çevreyi kirletmeyen tamamen temiz bir atmosfer için 14 yaşındayken güneş enerjisiyle çalışan araç hayal ettiğini belirten Lovis Palmer, bu sayede büyük bir tasarruf sağladığını söyledi. Gittiği her ülkede meraklı bakışlarla karşılaşan Palmer, kendisine gösterilen ilginin, amacının doğruluğunu kanıtladığını söyledi. İcat ettiği arabanın güneş panelleri ile alınan güneş enerjisinin depolanmasıyla çalıştığını, elektriğe takılarak şarj edilebildiği için de kapalı havalarda bile kullanılabildiğini ifade etti.

 



Aracın 100 kilometrede 2 Euro masrafı olduğunu ve bu açıdan da çok tasarruf sağladığını kaydeden Palmer, aracın maliyetinin ise 200 bin Euro olduğunu dile getirdi. İsviçre, Almanya, Macaristan, Slovenya, Romanya, Bulgaristan ve son olarak da Türkiye'yi dolaşan Palmer İstanbul üzerinden geldiği Düzce'den Ankara'ya doğru yola çıktı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.