Gülen: Şov gibi yağmur duası olmaz

Gülen: Şov gibi yağmur duası olmaz

Fethullah Gülen, yağmur dualarının yapılış şeklini eleştirdi. Gülen “Televizyonu çağıracaksınız. Öyle şovla, yağmur duası olmaz ” dedi, nasıl olması gerektiğini anlattı:

Zamanında gerekli önlemler alınmadığı için kuraklıkla yüzyüze kalan Türkiye çareyi yağmur duasında arıyor. Günlerdir ülkenin dört bir yanından yağmur duasına çıkan vatandaşların görüntüleri geliyor ekranlara. Sonunda Diyanet de yağmur dualarıyla ilgili bir karar alarak Miraç Kandili olan Cuma günü camilerde yağmur duası edileceğini açıkladı. Ancak susuzluğa karşı umut bağlanan yağmur duaları için okyanus ötesinden tepki geldi.

Amerika’da yaşayan Fethullah Gülen, yağmur dualarının yapılış şeklini eleştirdi. Yağmur dualarındaki görüntüleri eleştiren Gülen, “Böyle televizyonu çağıracaksınız, kameralar çalışacak. Öyle şovla, yağmur duası olmaz ” dedi.



"Elbiseni tersine çevir"

Kişisel internet sitesindeki ses dosyasında kuraklık ve susuzluk konusunu değerlendiren Fethullah Gülen,ABD’ye gittiği yıl hiç yağmur yağmadığını, beraberindeki arkadaşlarına yağmur duası yapmalarını istediğini belirtti ve “Ertesi gün yağmur başladı. O gün bugündür yağıyor” dedi.

Gülen yağmur duası ile ilgili görüntüleri şöyle eleştirdi: “Televizyonun verdiği şekilde gördüm. Öyle olmaz o mesele. O mesele icabında yüreğin durur, yüreğin durur bayılırsın yere yığılırsın, elbiseni tersine çevirirsin, Allah resulü öyle yapmış ve saatlerce durmuş. ”



Vatan


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.