Gözler İzmir'de

Gözler İzmir'de

İzmir bugün Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak büyük mitinge hazırlandı.

Çarşı- pazar kentin dört bir köşesi ay yıldızlı bayraklarla süslendi, herkesi miting heyecanı sardı. Cumhuriyet Mitingi’ne kısa bir süre kala bayrak şatışları hız kazandı. Mitinge bayraksız gitmek istemeyen İzmirliler hem dükkanlara hem de seyyar bayrak satanlara yoğun ilgi göstermeye başladı. Kemeraltı’nda Kestane Pazarı’nda bayrak satıcıları ise çarşıyı boydan boya Türk bayrakları ile süsledi. Bayrak satıcısı Zeki Fuat Gençpınar, uzun yıllardır çarşıda bayrak sattığını, fakat resmi bayramlarda bile bu kadar yoğun talep ve ilgi olmadığını dile getirdi. İzmir’e kent dışından da satılmak üzere binlerce bayrak getirildiği ve bunların da tükenmek üzere olduğu belirtildi.

Miting Düzenleme Kurulu Başkanı Avukat Ferda Kardelen "Biz 1.5 milyonun üzerinde insanın bu mitinge katılacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Program

08.00 ile 10.00 arası Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılıp, 10.00’da kortej oluşturularak Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşe geçilecek.

09.30’da, Karşıyaka’da, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabri başında anma töreni yapılacak.

11.00’de protokol tanıtımı yapılacak, 11.45’de İstiklal Marşı okunacak. 12.00’de, Düzenleme Kurulu Başkanı Ferda Kardelen açılış konuşması yapacak.

12.10’da, Tiyatro, Opera ve Bale Vakfı (TOBAV) üyeleri marşları ve müzikleriyle halkı coşturacak. Konuşmaların ardından Tolga Çandar, Sadık Gürbüz, Yolcu Bilgiç, Bulutsuzluk Özlemi, Edip Akbayram şarkılarıyla coşkuyu doruğa ulaştıracak. Miting, saat 16.00’da bitecek.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.