Gıdada lisanslı yönetici şartı geldi

Gıdada lisanslı yönetici şartı geldi

Tarım Bakanlığı, gıda ürünleri üreten, ondan fazla personel çalıştıran işyerlerine lisans sahibi yönetici zorunluluğu getirdi.

Tarım Bakanlığı, gıda ürünleri üreten, ondan fazla personel çalıştıran işyerlerine lisans sahibi yönetici zorunluluğu getirdi. Hazır yemek üreten, yemek fabrikaları, su ürünleri işleyen ve gıda katkı maddeleri üreten işyerleri, yönetici pozisyonunda, yüksek lisans yapmış ziraat, gıda, kimya, su ürünleri mühendisleri, biyolog ya da kimyager çalıştıracak.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın gıda ve gıda ile temas eden madde, malzeme üreten işyerlerinin çalışma izni ve gıda sicili ve üretim izni işlemleri ile sorumlu yönetici istihdamına ilişkin yönetmeliği

Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, gıda üreten, on ve üzerinde işçi çalıştıran, 60 beygir gücünün üzerinde motor gücü bulunan işyerlerinde üniversite mezunu yönetici çalıştırma zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda su ürünlerini işleyen veya hazır yemek üreten iş yerleri, yemek fabrikaları ve her türlü gıda katkı karışımları üreten işyerleri bu kapsama alındı. Bu işyerlerinde en az yüksek lisans yapmış ziraat, gıda, kimya, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisleri, veteriner hekimler, kimyager ve biyologlar niteliğine göre sorumlu yönetici olarak istihdam edilecek. Bu arada en az dört yıllık lisans eğitimi almış Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Beslenme Bölümü mezunları ve Diyetisyenler yemek fabrikasında her bir iş yeri için sorumlu yönetici olarak istihdam edilebilecek.

YAĞ ÜRETEN İŞYERLERİ

Margarin, aromatik Yağ ve bitkisel yağ Üreten İş yerleri (zeytinyağı dahil) işyerlerinde, gıda, ziraat, kimya mühendisi, kimyagerler yöneticilik yapabilecek. Ziraat fakültesi diğer bölüm mezunları da sadece dolum yapan işyerlerinde yöneticilik yapabilecek. Su ürünleri işleyen iş yerlerinde yöneticilik yapacak kişilerin su ürünleri mühendisi, ziraat mühendisi (gıda, su ürünleri, zootekni), gıda ve balıkçılık teknolojik mühendisi, veteriner hekim ya da biyolog olması gerekiyor



ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.