Genelkurmay'dan Sabah'a cevap

Genelkurmay'dan Sabah'a cevap

Sabah'ta yayınlanan Türkiye gizli bir operasyonla Irak sınırına radar yerleştirdi haberine Genelkurmay şu yanıtı verdi..

Genelkurmay Başkanlığından, "Irak sınırında PKK'lı teröristlerin sızmalarına karşı kurulan radarların, ABD helikopterlerinin şüpheli uçuşlarını da izleyeceği" iddialarına ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Egemen ülkemiz topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gizli bir takım faaliyetlerde bulunduğu şeklinde kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik haberlere itibar edilmemeli ve bu tür amaçlı, gerçek dışı yayınlar esefle karşılanmalıdır" denildi.

TÜRKİYE'NİN GİZLİ OPERASYONA İHTİYACI YOK

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"29 Mayıs 2007 tarihli Sabah Gazetesi'nde 'Türkiye, gizli bir operasyonla Irak sınırına iki radar yerleştirdi' şeklinde bir habere yer verilerek, PKK'lı teröristlerin sızmalarına karşı kurulan radarın, ABD helikopterlerinin şüpheli uçuşlarını da izleyeceği iddia edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki hava sahası faaliyetleri ve ihlallerini izlemek maksadıyla muhtelif bölgelere sabit veya seyyar Hava Radar Mevzileri tesis edildiği bilinen bir gerçektir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.