Genelkurmay'dan '3 İL' açıklaması

Genelkurmay'dan '3 İL' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt, Şırnak ve Hakkari illerini kapsayan Güvenlik Bölgesi ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay, Güvenlik bölgesi yetkisinin kanuna dayandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:

TARIH : 08 Haziran 2007

NO : BN - 15 / 07


Genelkurmay Başkanlığı, vatandaşların can ve mal güvenliği bakımından girilmesinde sakınca görülen atış alanları ile tatbikat bölgelerini, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu gereğince atış ve tatbikatın devam ettiği belirli süreler için kara, deniz ve hava askeri güvenlik bölgesi olarak ilan etmeye yetkilidir.



Tatbikat süresince yasaklanan bölgelerin sınırları ile yasağın kapsamı, başlangıcı, süresi ve bitimi İçişleri Bakanlığı kanalı ile bölgedeki mülki makamlar tarafından mahalli basın ve yayın organlarında yayımlanır. İlaveten, Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara duyuru yapılarak uygulama hakkında bilgilendirilmeleri sağlanır.

Bu çerçevede; Şırnak, Hakkari ve Tuz Gölü'ndeki toplam beş alanda atış ve tatbikat amacıyla ilgili Kanun ve Yönetmelik hükümlerine uygun olarak Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir. Ayrıca, ilan edilen güvenlik bölgeleri tüm il sınırlarını değil, sınırlandırılmış arazi kesimlerini kapsamaktadır.

Bu uygulama, askeri ihtiyaçlara göre geçmişten günümüze kadar sürekli icra edilen bir yöntemdir. Bu nedenle, uygulamanın başka anlamlara çekilmesi gerçeği yansıtmamaktadır.

Saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.