Genç İstanbul Modern

Genç İstanbul Modern

İstanbul Modern ve Centre Georges Pompidou, Garanti Bankası'nın katkılarıyla üç yıllık bir işbirliği gerçekleştirdi: Genç İstanbul Modern

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Paris’teki Centre Georges Pompidou ile üç yıllık bir anlaşma gerçekleştirdi. Centre Georges Pompidou’nun dünyada ilk kez bir müze ile uzun süreli olarak yaptığı bu işbirliği ile Genç İstanbul Modern başlıklı bir eğitim programı dizisi başlıyor. Müze Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla, Centre Georges Pompidou Gençlik Atölyesi ile ortaklaşa hazırlanan Genç İstanbul Modern başlıklı eğitim programı dizisi, 2007 Mayıs ayından başlayarak üç yıl sürecek.

 

Genç İstanbul Modern’in tanıtıldığı basın toplantısına İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Centre Georges Pompidou Gençlik Programları Bölümü Başkanı Patrice Chazottes katıldılar.

 

Oya Eczacıbaşı, Garanti Bankası’nın İstanbul Modern’i açılışından bu yana desteklediğini belirterek, “Bu yıl Garanti Bankası, bizim için büyük önem taşıyan desteğini sürekli kılarak, hem Gezici Eğitim Aracı’nın hem de Genç İstanbul Modern etkinliklerinin de sponsorluğunu üstlendi ve böylece eğitim bölümümüzü oluşturan üç ana etkinliğin de Eğitim Sponsoru oldu” dedi. Eczacıbaşı, bu işbirliğiyle Garanti Bankası’nın İstanbul Modern’in, Türkiye’nin en büyük gereksinimi olan, dünyaya farklı pencereden bakabilen, geniş vizyon sahibi, kültürlü kuşaklak yetiştirme çabasına ortak olduğunu vurguladı.

 

Ergun Özen ise, İstanbul Modern gibi bir kurumla işbirliği yapmanın, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını desteklemenin Garanti Bankası için  özel bir önem taşıdığını vurgulayarak, “Üç yıldır destek olduğumuz eğitim sponsorluğumuzun kapsamı biraz daha büyüyor. Çocuklarımızın, dünyanın modern sanat alanındaki en önemli isimlerini tanıyacak olmaları, hem bir Garantili hem de bir baba olarak beni çok heyecanlandırıyor. Belki de böylece yeni sanatseverler ve hatta sanatçılar yetişmesine vesile olabileceğiz” görüşünü dile getirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.