Gelen Papaz'a Koşuyor!

Gelen Papaz'a Koşuyor!

Fener papazı Bartholomeos’u ‘ekümenik’ ilan edenler kervanına ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore da katıldı.

İklim Koruma Birliği Başkanı sıfatıyla Türkiye’ye gelen Al Gore, Fener’de Bartholomeos ile buluştuğunda, “Ziyaretimde hiçbir şey burayı ziyaret kadar önemli olamaz” diye konuştu

Al Gore Bartho’yu görmeden ülkesine dönmedi

Al Gore, Fener papazına övgüler yağdırdı
ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, dün Bartholome-os’u ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleş-
tirilen görüşme sonrası açıklama yapan Al Gore, “Benim için ekümenik patriği ziyaret çok önemli, çok onur verici” dedi.

Amerikalıdan şer ziyareti!
ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, dün Bartholomeos’u ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonrası açıklama yapan Al Gore, “Benim için ekümenik patriği ziyaret çok önemli, çok onur verici” dedi.

Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret eden ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, papaz Bartholomeos’u ‘ekümenik’ olarak nitelendirdi

Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüne yönelik çalışmaların merkez üssü Fener Rum Patrikhanesi’ne AB ve ABD’li yetkililerin büyük ilgisi sürüyor. ABD eski Başkan Yardımcısı ve İklim Koruma Birliği Başkanı Al Gore, dün Patrikhane’yi ziyaret etti. Balat’taki patrikhaneye dün saat 11.00’da gelen Gore, Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Ziyaretimde hiçbir şey burayı ziyaret kadar önemli olamaz. Patriği ziyaretten onur duyuyorum” dedi. Patrik Bartholomeos da, yoğun programı içinde kendilerine zaman ayırdığı için Gore’a teşekkür etti. Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 20 dakika süren ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Al Gore, şunları söyledi: “Benim için ekümenik patriği ziyaret çok önemli, çok onur verici. Çevreye duyarlığı nedeniyle ‘Yeşil Patrik’ olarak da adlandırılan patrik, manevi öğreti ve dualarında tanrının yarattığını korumanın önemine değiniyor. Laik politik değerler üzerinde konuşurken burası Türkiye için başka değerleriyle beraber çok önemli, farklılık yaratan bir kıymet. Burası dünya şehri İstanbul’un bir değeridir” diyor.

Takdir ediyorum
Bartholomeos da, Al Gore’u gelecek Ekim ayında Grönland’da düzenlenecek uluslararası çevre sempozyumuna davet etti. Bartholomeos, Gore’un dünya için yaptığı çalışmaları takdir ettiğini dile getirdi. Ziyaretin ardından patrikhane içindeki Aya Yorgi Katedrali’ne giderek burada mum yakan Gore, katedraldeki Meryem Ana İkonu ile İsa’nın çarmığa gerilmeden önce zincire vurulup kırbaçlandığı belirtilen mermer kolonun parçası önünde bir süre dua etti.

(yeniçağ)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.