Geçmiş Anılarınızı EMDR Tedavisiyle Yeniden İşleyin

Geçmiş Anılarınızı EMDR Tedavisiyle Yeniden İşleyin

Geçmiş Anılarınızı EMDR Tedavisiyle Yeniden İşleyin

 

 

Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma olarak tanımlamasını yapabileceğimiz EMDR tedavisi, oldukça güçlü ve etkili bir psikoterapi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. İstanbul EMDR merkezlerinde uzmanlar tarafından uygulanan bu yöntem ilk kez 1987 senesinde keşfedilmiştir ve ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok ülkede farklı psikolojik rahatsızlıklar için uygulanmaktadır.

 

Yıllar ve yaşam deneyimleri biriktikçe insanın baş etmeye çalıştığı yükler ve geçmiş anılar da artacaktır. Günlük iyileşme çabasında olan insan rahatlama ihtiyacını sık sık duyar. Ancak önemli olan günlük rahatlama ihtiyacı yerine temeli sağlamlaştırmak, yani geçmiş kötü anılardan kurtulmaktır. İstanbul’da EMDR merkezleri tam da bu ihtiyaca çözüm olacak bir psikoterapi yöntemi sunar.

 

İstanbul EMDR Tedavisi  <h2 etiketi olsun>

 

Eski anılar ve deneyimler, gelecekteki seçimleri doğrudan etkileyen, davranışlarımızı ve insanlara olan tutumumuzu belirleyen bilinçdışı yönetim merceği olabilir. İstanbul EMDR terapisi sayesinde ruh sağlığı anlamında daha bilinçli olabilir ve geleceğinizi bilinçli olarak yönetebilirsiniz.

 

Yeni çağın insanlarının çok daha sık kullandığı bir iyileşme yöntemi olan EMDR, hayat kalitenizi de büyük oranda arttıracaktır. Fazla anıların sizi rahatsız etmesi, duygusal ağırlığını çok sık hissetmeniz, günlük hayatınızı devam ettiremeyecek duruma gelen kötü anılar hayatınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle İstanbul EMDR tedavisi sayesinde kökleri geçmişe dayanan ruhsal problemlerden kurtulabilir ve hayatın gidişatında oldukça önemli olan geçmiş anılardan kurtulabilirsiniz.

 

İstanbul EMDR merkezi içerisine gelen hastalar kaygı bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu ve öfke problemi gibi sorunlar yaşayan hastalardır. Ayrıca sosyal fobiye sahip olanlar, psikomatik ağrılarla baş etmeye çalışanlar, belik algısı ve özgüven sorunu yaşayanlar, takıntılı bireyler de EMDR tedavisine başvurabilmektedir.

8 aşamadan oluşan EMDR protokolü, geçmiş, şimdi ve gelecek zamana göre şekillenir. Geçmişte yaşanan anılar yeniden işlenir ve bu anılara karşı duyarsızlaştırma sağlanır. Bugünkü semptomların tedavisi çözüldükten sonra gelecekte benzer bir problem yaşamasına dair inancı yeniden yönlendirilir ve kişiye olumlu bir bakış açısı kazandırılır.

 

İstanbul’da EMDR tedavi merkezi adeldanismanlik.com ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.