Gecikme nedeni bilinmiyor

Gecikme nedeni bilinmiyor

Normalde, TFF'nin yeni sezon başlamadan önce Mayıs ayında kulüplere lisans vermesi gerekir.

Normalde, TFF'nin yeni sezon başlamadan önce Mayıs ayında kulüplere lisans vermesi gerekir. Ancak TFF bunu Eylül ayına, ardından Aralık ayına erteledi. Gecikmelerin nedenini soran Koum, "TFF'nin kulüplere 8 Eylül'e kadar 'ek süre' vermesinin, 23 Aralık'a kadar kulüplere 'ek süre' vermesinin 'nedeni' nedir? mevsim? Kesin karar alma sürecinin ara madde ile  tam 3 kez ertelenmesinin "mücbir sebep" gerekçesi nedir? Gazeteci Tahir Kum,  TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bir dönem başkanlığını yaptığı Gazianten FK ile  Yukatel Kayserispor ve Bitexen Giresunspor'a lisans editorbet verme tarihini ertelemeye devam etmekle ilgilenip ilgilenmediklerini sordu. Kum, "Kulüp lisansının mevcut şartnamesine göre (geçici maddeler hariç) Gaziantep FK dışında Kayserispor ve Giresunspor'un 3 puanı kaldırılsın mı? Gençlerbirliği ve Altay gibi diğer 1. Liga kulüpleri dışında."

TFF Kapısı'na göre küme düşenler

Büyükekşi hükümetinin eşitlik ve adalet vaadiyle üzerine düşeni yapmaya başladığını hatırlatan Tahir Kum, "Yarın küme düşüyorlar. Bunun için TFF ve Ankara'nın editorbet giriş kapısına mı dayanacak? Bu skandal tam bir baş belası, Büyükekşi Bey benden söyledi..." dedi. Kulüplerin Ulusal Kulüp Lisansı için kriterleri sağlaması ve TFF'ye başvurması gerekiyor. Bazı kulüpler lisans başvurusunda bulunup lisans alırken, çoğu lisans alamadı. Bu amaçla TFF, başvuru tarihini 21 Mayıs'tan 24 Eylül'e ve ardından 23 Aralık'a kadar uzattı. Kulüpler özellikle mali kriterleri karşılamadıkları için başvuru yapamıyorlar.

Ulusal kulüp lisanslama standartları

UEFA Finansal Fair Play standartlarına dayalı olarak, 2011'de TFF, ulusal kulüp lisanslama sistemi standardı olan yerel sürümü başlattı. Bu standartların ana başlıkları şu şekildedir: İnceleme ve incelemelerden sonra uygun kulüplere lisanslar verilir. Beşiktaş, Antalya hazırlık kampındaki ilk hazırlık maçında Belçikalı Charleroi ile karşı karşıya geliyor.  Euro 2020'de 26 oyuncu yer alsa da, 24 kişilik bir kadroda oynamak onun ilk büyük riskiydi. 2022 Dünya Kupası için De Gea, Ramos, Thiago ve Moreno gibi gazileri dışarıda bırakan bir devam filmi gibi. Oyunun yönünü Garvey Pedri'ye emanet etti. Savunma, orta saha oyuncusu Rodri'yi ve defansın ortasında geniş orta saha oyuncusu Asensio'yu kullanıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.