Fulya Projesi darphane gibi

Fulya Projesi darphane gibi

Her yıl tek başına 14 milyon dolarlık gelir sağlayacak Fulya Süleyman Seba Projesi’nin yüzde 80’inin tamamlandığı ve kiracılardan çok sayıda başvuru geldiği bildirildi.

BEŞİKTAŞ Kulübü’nün geleceğinin güvencesi olarak gördüğü Fulya Süleyman Seba Projesi’nde sona doğru yaklaşılıyor. Yüzde 80’i tamamlanan projede, yoğun bir şekilde sürdürülen kiralama çalışmalarına büyük bir talep olduğu bildirildi. Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, birçok alanın şimdiden kiralandığını vurgularken, "Beşiktaş’ın geleceğini sağlam temeller üzerine oturtuyoruz. Kulübümüze her yıl en az 14 milyon dolarlık gelir getirecek Fulya Projesi bundan sonra kulübü yönetenleri ekonomik olarak rahatlatacak" dedi.


Çağ atlayacağız


Beşiktaş Kulübü’nün 2008 yılı eylül ayında bitirilecek Fulya ile çağ atlayacağını anlatan Soğancıoğlu, "Projeyi yakından inceleyenler hayretlerini gizleyemiyorlar. Çünkü Türkiye’de böylesine pahalı ve büyük projelere imza atmak kolay değil. Fulya için özellikle Avrupalı şirketler ve holdinglerden övgü dolu sözler aldık. Beşiktaş Kulübü’nün değerlerini eserleri ile bütünleştirmek bizleri daha da çok mutlu ediyor" diye konuştu.


Yeni projeler kapıda


Tesisler sorumlusu İlhan Durusoy ise, Fulya’nın Türkiye’de bir örnek teşkil ettiğini belirterek, şu yorumu yaptı: "Bu çalışmaya emek veren herkesi kutluyorum. Şu anda başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetim tarafından hayata geçirilmeye hazırlanan başka önemli projelerimiz de var. Bunları artık önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bunlar da kulüp için önemli bir ek gelir kaynağı demektir."


Emlakçılardan övgü


Bu arada emlak danışmanları da 2008 Eylül sonunda kapılarını açacağı açıklanan Fulya Projesi’nin yanı sıra, siyah beyazlı kulübün çok değerli bir malvarlığına sahip olduğunu belirtiyorlar. Önceki gün kulüpte incelemeler yapan emlak eksperlerinden Zeki Çeliker, 49 yıllığına kullanım hakkı olan İnönü Stadı, Akatlar Tesisleri, Süleyman Seba Tesislerini de eklemeleri durumunda kulubün mal varlığının 1 milyar dolara yaklaşacağını iddia etti.

hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.