Ford Otosan 300 bin araç üretecek

Ford Otosan 300 bin araç üretecek

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Müdürü Haydar Yenigün, “Üretim kapasitemizi 2007'nin son üç ayında yıllık 300 bin temposuna çıkaracağız.

Bu bizim için günde bin 70 araç üretmek demek. Bu denemeden sonra da 2008 yılı hedeflerimiz daha da yüksek. 300 bin rakamını daha da yukarılara çıkartacak çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yenigün, yaptığı açıklamada, geçen yıl Nisan ayında yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmanın sektörünü olumsuz etkilediğini, bu nedenle 2006 yılının beklentilerin altında kapandığını söyledi. 2007'nin ise zor bir yıl olacağını, yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle ilgili siyasi gelişmelerin sektörü bir miktar etkilediğini ifade eden Yenigün, “Biz Ford Otosan olarak planlarımızı, bunları öngörerek revize ettik. Bu durum bize çok büyük bir olumsuz etki yapmadı. Bunun en büyük nedeni üretimimizin üçte ikisini yurt dışına satmamız. Şu dönem gelişmeleri yakından takip ederek planlarımızda yine bir revizyon söz konusu” diye konuştu.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikasının geçen yılki üretim kapasitesinin 250 bin olduğunu belirten Yenigün, şöyle devam etti: “2007 yılında kapasite artışı çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 280 bin araç üretim hızında gidiyoruz. Üretim kapasitemizi 2007'nin son üç ayında yıllık 300 bin temposuna çıkaracağız. Bu bizim için günde bin 70 araç üretmek demek. Bu denemeden sonra da 2008 yılı hedeflerimiz daha da yüksek. 300 bin rakamını daha da yukarılara çıkartacak çalışmalarımız devam ediyor.” Yenigün, üretim kapasitesini 300 bin araca çıkarmak için makine yatırımlarını Ağustos ayında tamamlamayı ve Kocaeli tesislerinde çalışan toplam mavi ve beyaz yakalı eleman sayısının yıl sonuna kadar 7 bini geçeceğini belirtti.

YENİ MOTOR

Ford Transit için tamamen Türk mühendislerinin çalışmasıyla 5 silindirli bir dizel motor geliştirdiklerini anlatan Yenigün, motorun transit araçlarda kullanılacağını vurguladı. Yenigün, dışında pek farklılık olmayan, ancak içinin farklı şekilde dizayn edilen aracın, 2008 model yılıyla müşterilerin beğenisine sunulacağını bildirdi. Ürettikleri hiçbir üründe iç ya da dış piyasa ayrımı yapmadıklarını ifade eden Yenigün, “Türk müşteriler Avrupa kalitesinde araç kullanıyor, bunun tersini düşünürsek Avrupalılar da Türkiye kalitesinde araç kullanıyor. Bu çok önemli, gurur verici bir durum. Yeni üretim 5 silindirli araç da hem iç hem dış piyasaya sunulacak” diye konuştu.

“BİRİNCİLİKLERİMİZ SÜRECEK”

Geçen yıl Türkiye'de en çok satılan marka olduklarını, bu yıl da bu unvanı korumak için gayret gösterdiklerini dile getiren Yenigün, şunları kaydetti: “Hedeflerimiz arasında son 5 yıldır Ford'un en iyi firması olmanın verdiği momentumla, 2007 yılı içinde yine Ford'un global olarak en iyi, en kaliteli üretim yapan, en yalın fabrikası olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe en aşağıdaki saat ücretliden, en yukarıdaki genel müdüre kadar topyekün bir çalışma var. Bu çalışma sonucunda da gerek Kocaeli'de aldığımız çevre ödülü, gerek ihracat birincisi olmamız, gerek Ford'un üretim tesisleri içindeki birinciliği hiç bir fabrikaya kaptırmamış olması bunun bir sonucudur. Bu momentumu devam ettireceğiz ve birinciliklerimiz sürecek.”


AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.