FİSKOBİRLİK 10 bin ton fındık satacak

FİSKOBİRLİK 10 bin ton fındık satacak

FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Levent Ağca, 10 bin ton fındığı 17 Mayıs perşembe günü FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğünde ihale yoluyla satışa çıkaracaklarını bildirdi

Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 bin ton fındığı 50 randımanlı olarak kilosu 4,5 YTL'den az olmamak şartıyla ihale yoluyla satışa çıkaracaklarını kaydetti.

Fındık fiyatlarında yaşanan yükselişin gelecek sezon da artarak devam edeceğini savunan Ağca, ''Yeni sezon için fındık rekoltesinin az olacağı fikri taraflı tarafsız tüm kesimlerce hemen hemen kabul edilmektedir. Bu nedenle fındık fiyatları ister istemez yükselişini sürdürecektir'' dedi.

FİSKOBİRLİK'in elinde 85 bin ton fındık bulunduğunu belirten Ağca, şöyle konuştu: ''Bugün FİSKOBİRLİK olarak elimizde tüm ağır koşulları yaşamamıza rağmen 85 bin ton fındığımız bulunmaktadır. Kim ne yaparsa yapsın, piyasayla nasıl oynamaya kalkarsa kalksın, bugün ortakları tarafından en ağır şartlarda dahi yalnız bırakılmayan bir FİSKOBİRLİK'in yaşadığını hep görmüşlerdir.

Bugün dünyanın en büyük üretici kurumu olan FİSKOBİRLİK olarak sorumluluğumuzun bilincinde üreticimizle beraber bu zor günleri de aşacağız. FİSKOBİRLİK'in dünden bugüne neler yaşadığını tüm kesimler açıkça gördü. Bizlerin mücadelesi, Türk fındığı değer kazansın, üreticimizin yüzü gülsün diye. Ülke kazansın, millet kazansın diye.'' FİSKOBİRLİK olarak Efit A.Ş. Entegre tesislerini modern teknolojiyle donatılmasına hız verdiklerini de anlatan Ağca, şunları kaydetti: ''Bundan sonra sadece alan değil, ihracat yapan bir kurum olacağız.

Gücümüz büyük, bunu da kullanacağız. Efit A.Ş, Ordu Yağ Sanayi ve tüm FİSKOBİRLİK'e bağlı unsurlar, sürekli olarak olumlu çalışmalar yapmaktadır. Genel müdürlük bünyesinde ihracat kadrolarımızı oluşturmaktayız. Pazarlamaya ve ihracata ağırlık vereceğiz. FİSKOBİRLİK, fındık sektörünün hep sigortası olmuş, bundan sonra da olmaya güçlü bir şekilde devam edecektir. Burası bir şahsın veya devletin değil, üreticinin malı olan bir kurumdur.

Piyasada fiyatlar ortada, tüm olumsuz şartlara rağmen yüksek fiyat veren kurum FİSKOBİRLİK olmuştur.'' Ağca, fındık sektöründe 'Lisanslı Depoculuk'un 2000 yılından bugüne sürekli konuşulduğunu anımsatarak, ''Bununla beraber bu depoculuğun verimli bir hale gelmesi için mutlaka borsasının da kurulması gerekir ki, yapılan çalışmalardan bir sonuç alınsın'' dedi. Fındık kavurma makinelerinin sektöre yeni bir ivme kazandırdığını da belirten Ağca, ''Bu makinelerin ülke geneline yayıldığını görmek bizleri çok mutlu etmektedir. FİSKOBİRLİK olarak fındık kavurma makinelerinin çok büyük fayda sağlayacağına inanmaktayız'' diye konuştu.

(aa)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.