Feribot kazasından ilk görüntüler

Feribot kazasından ilk görüntüler

Çok sayıda yaralı var


Bostancı-Yenikapı-Avşa Adası seferini yaparken Zeytinburnu açıklarında kuru yük gemisi ile çarpışan ''Salih Reis 4'' adlı deniz otobüsünde yaralanan ve çevredeki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların sayısının 40 olduğu belirtildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün tespitlerine göre, kazanın ardından ambulanslarla çevredeki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların sayısı 40 olarak belirlendi.

Hastanelerde yapılan tespitlere göre de, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hüseyin Ayan, İsmail Akar, Meltem İşen, Şenol Dümgel, Nurgül Dümgel, Ahmet Üner, Serap Dükkancı, Kevser Dodurga, Begüm Yaşıt ve Murat Aktaş, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Atalay Sonay, Alfenur Özmen, Serpil Özmen, Cem Özmen, Ceren Özmen, Zeynel Özmen, Zeycan Demircan, Kemalcan Demircan ve Erdem Üçer, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Burcu
Erdoğan, Yusuf Karabulut, Semiha Bulut, Yunus Emra Ersayın ve Haydar Yıldırım, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de Nesrin Erzurum, Enver Erzurum, Enes Çınar, Eray Çınar, Anılcan Temizel, Oya Tansu, Ümmühan Erol, Semiha Başocak, Ayşe Turan, Şenol Erol, Hüseyin Çınar, Yurdagül Demirtaş, Selim Başocak ve Nurhayat Ilıcacı yaralı olarak bulunuyor.Bu arada, 2 yaralının kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor.






KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

stanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) ait ''Salih Reis-4'' isimli deniz otobüsü ile Urayna bayraklı Semyon Rudhnev isimli kuru yük gemisinin çarpışma nedenine ilişkin teknik ekiplerce araştırma yapıyor.

İDO'dan alınan bilgiye göre, kaptan İsmail Taşpınar'ın kullandığı deniz otobüsü ile Ahırkapı açıklarında demirli bulunan kuru yük gemisinin neden çarpıştığına ilişkin İstanbul Liman Başkanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve sigorta kuruluşundan görevlilerce araştırma başlatıldı.Kazanın oluş şekline ilişkin kaptan Taşpınar'dan da bilgi alındığı ifade edildi.


27 MARTTA HİZMETE ALINMIŞTI

İDO'nun Singapur'da yaptırttığı katamaran tipi ''Salih Reis-4'' deniz otobüsü, ''Burak Reis-3'' adlı deniz otobüsü ile birlikte 27 Mart 2007 tarihinde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle hizmete alınmıştı.

Marmara Denizi'ndeki uzak hatlar arasında çalışan 449 yolcu kapasiteli ve 30 deniz mili seyir hızına sahip deniz otobüsü, 7,5 milyon dolara mal olmuştu.






MEYDANA GELEN DENİZ OTOBÜSÜ KAZALARI

26 Haziran 2007'de Avşa Adası'ndan İstanbul Yenikapı Bostancı seferini yapan Umur Bey isimli deniz otobüsü Marmara Denizi açıklarında batma tehlikesi geçirmiş ve gemi tehlike nedeniyle Avşa Adası'na geri dönmüştü.

23 Aralık 2005'te de Yenikapı-Bandırma'ya seferini yapan ''Gazanfer Çelebi'' adlı deniz otobüsü, Bandırma'daki iskeleye yanaşmak isterken, yoğun sis nedeniyle Bandırma Liman İşletme Müdürlüğü'ne ait yeşil fenere çarpmıştı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.