Fenerbahçe Transferleriyle Kazanıyor

Fenerbahçe Transferleriyle Kazanıyor

Süper Lig 2018-2019 sezonuna arzu ettiği başlangıcı yapamayan ve ilk yarıda puan tablosunun altlarına yapışan Fenerbahçe, gidişatı Yanal ve 5 transfer ile bozdu.

Süper Lig 2018-2019 sezonuna arzu ettiği başlangıcı yapamayan ve ilk yarıda puan tablosunun altlarına yapışan Fenerbahçe, gidişatı Yanal ve 5 transfer ile bozdu.

 

Fenerbahçe’nin uzun süredir hiç görmediği bir başarısızlık süreci, 2018-2019 yılında takımın kabusu oldu. İlk yarıyı 17. sırada tamamlayan Fenerbahçe’de toparlanma süreci ise devam ediyor. Ligin ikinci yarısında takımı kalkındırma kararıyla harekete geçen yönetim, 24. haftadaki Çaykur Rizespor galibiyeti ile güldü. Kendi evinde Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup eden sarı lacivertli takımın devre arasındaki transferlerin takıma büyük ölçüde etki ettiği anlaşılıyor.

Süper Lig’in ilk yarısı tamamlandıktan sonra ekibe katılan Victor Moses, Serdar Aziz, MihaZajc, Tolgay Arslan ve Sadık Çiftpınar, ikinci yarı için güçlendirici isimler oldular. Geçtiğimiz yaz aylarında yeni sezonun transferlerinde aradığını bulamayan Fenerbahçe’nin, devre arası için de endişeleri vardı. Takımın arzu ettiği isimleri yakalayamaması riski ise yapılan 5 transfer ile ortadan kaldırıldı. Hem taraftarın hem de yönetimin yüzünü güldüren transferlerden beklenen performansı almak ise gecikmedi. Yapılan 5 transferin, 4 ismi gollerini kaydederek getirecekleri başarının ilk sinyallerini de vermiş oldular.

VERİM ARTIYOR, GOLLER GELİYOR

Sarı Kanarya’nın Süper Lig ilk yarısını tamamladıktan sonra verilen arada takıma kattığı 5 oyuncunun, 4’ü ikinci yarının ilk 7 haftasında 4 gol kaydı var. Sadık, Victor, Serdar ve Miha ilk gollerini hızlı bir şekilde kaydederken; Beşiktaş’tan transfer edilen Tolgay’ın ise henüz golü bulunmuyor. Transfer sonrası Fenerbahçe’ye ilk golü getiren isim ise Victor Moses.

Moses, Fenerbahçe’ye Chelsea’dan kiralanırken, Göztepe karşılaşmasında ise ikinci golünü kaydetti. Çayur Rizespor’u evinde ağırlayan Fenerbahçe’nin beğenisini kazanan oyuncu, bu karşılaşmada penaltıda yazdığı gol ile iki gol atan ilk transfer oyuncusu oldu.

Fenerbahçe’nin gerçek yükselişi ise Beşiktaş karşılaşmasında göründü. İkinci yarının kritik derbisinde ilk yarıyı 3-0 mağlup olarak tamamlayan Fenerbahçe, Beşiktaş’a karşı ayakta durmayı ikinci yarıda transfer oyuncularının attığı gollerle başardı. Karşılaşmada ilk golü Slovakyalı oyuncu MihaZajc atarken, yine transfer olan isimlerden Sadık Çiftpınar Beşiktaş’a ikinci golü filelerle buluşturdu. Üçüncü gol ile beraberliği yakalayan Fenerbahçe puan tablosundaki kötü gidişatını toparlamay yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber port

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.