FATİH ERYILMAZ (KIBRIS) KORONA VE BESLENME İLİŞKİSİ

FATİH ERYILMAZ (KIBRIS) KORONA VE BESLENME İLİŞKİSİ

​​​​​​​Müşkülpesent Lokantası sahibi KKTC’li Fatih Eryılmaz, Korona Günlerinde Nasıl Beslenilmeli Onu Açıkladı!

Müşkülpesent Lokantası sahibi KKTC’li Fatih Eryılmaz, Korona Günlerinde Nasıl Beslenilmeli Onu Açıkladı!

Koronavirüs Pandemi Günlerinde Nasıl Beslenmeliyiz?

Müşkülpesent Lokantası sahibi KKTC’li Fatih Eryılmaz, Covid-19 pandemi günleri, bireylerin evde geçirdiği zamanda artış meydana getirdi. İzolasyon kurallarına uyanlar yeni tip koronavirüs tehdidi sonlanana dek, kendi karantinalarını yaratmış durumda. Karantina yaşamı, doğal bir hareketsizliği de beraberinde getiriyor. Pandemi günlerinde hem kilo artışını engellemek hem de bedenin bağışıklık sistemini güçlü tutmak için beslenme düzenine çok dikkat etmek gerekiyor.

 Kıbrıs Fatih Yılmaz

Pandemi günlerinde kilo almamak için nasıl beslenmeli?

 

KKTC Fatih Eryılmaz,Yeni tipkoronavirüs karantina günlerinde stres etmeni, duygusal yeme davranışına sebep oluyor. Pandemi sürecinde kilo almamak için öncelikle sıkıntıyı yiyerek azaltmaya çalışmaktan kaçınmak gerekiyor. Bunun için;

l Yemek yeme davranışınızı kontrol edin ve öğünlerle sınırlandırın,

 

l Atıştırmaya son verin eğer yapamıyorsanız maydanoz, marul yaprakları, meyve parçaları gibi atıştırmalıklar tercih edin,

 

l Sıkıntı anında mutfağa gitmeyi kendinize yasaklayın,

 

l Stres anında yeşil çay, papatya çayı, gül tomurcuğu çayı gibi sakinleştirici bitki çayları tercih edin,

 

l Can sıkıntısını yemek yiyerek değil, hobilerle, farklı uğraşlarla gidermek için kendinizi koşullandırın.

Pandemi döneminde kilo almamak için günlük öğün miktarınızı bir iki kaşık azaltmaya çalışın. Gece yemelerini bırakın ve özellikle hava karardıktan sonra bir şey yememeye dikkat edin. Günlük öğün miktarı, ikiye indirilerek akşam yalnız bir kase yoğurt ya da salata ile geçiştirilebilir.

 

Koronavirüs günleri, hareketsizlik nedeniyle kilo almaya müsait zamanlardır. Bu nedenle beslenme düzeni kadar hayat rutininin de dengeli olması gerekiyor. Sabah mümkün olduğunca her günkü saatte uyanmak, uyku saatlerini arttırmamak, uykudan hemen önce bir şey yeyip içmemek kilo almamak için dikkat edilmesi gereken noktalar.

 

Koronavirüs günlerinde bağışıklık sistemi için nasıl beslenmeli?

 

Covid-19 günlerinde bağışıklık sistemini güçlü tutmak için öncelikle et ve et ürünleri beslenmenizde mutlaka bulunmalı. Et ve yumurta ile peynirin içeriğinde bulunan B12 vitamini vücudun bağışıklık sistemi için olmazsa olmazdır. Çünkü B12 bedeni kronik yorgunluktan koruyarak savunmaya hazır ve dinç tutar. Covid19 günlerinde beslenme düzeninde, bedenden toksin atılmasını sağlayan su ihtiyacı ötelenmemeli, günlük yeterli miktarda su mutlaka tüketilmelidir.

 

Koronavirüs hastalık etkenine karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dengeli ve düzenli beslenilmeli, aşırı tuz ve şeker tüketiminden kaçınmalı, beslenmede sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir. Abur cubur tüketimine son verilmeli ya da mümkün olduğunca kısıtlanmalı, asitli içecekler ve kahve azaltılmalıdır. Evde yapılacak doğal meyve kompostoları vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutacağı gibi sindirim sistemini de düzenleyerek, daha rahat bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.

 

Yeni tip koronavirüs karantina günlerinde bağışıklık sistemini güçlü tutan gıdalar düzenli olarak tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlü tutan besinler hangileridir?

 

Et ve et ürünleri: Besin kaynakları arasında vücudu güçlü tutan ve bedeni hastalıklara karşı koruyan en önemli besin et ve et ürünleridir. Kırmızı et, protein ve mineral deposu özelliği ile bedene canlılık verir ayrıca demir bakımından zengin olması, kansızlığı önlemesinde etkilidir.

 

Bal: Vitamin, mineral deposu olarak çok sengin bir besindir ve antibakteriyel özelliği ile de vücudu hastalıklara karşı güçlü tutar.

 

Sarımsak: Her derde deva sarımsak, özellikle zengin bir selenyum kaynağı olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirerek bedeni hastalıklardan korur.

 

Kuruyemiş: Özellikle fındık, badem, ceviz ve fıstık başta gelmek üzere her gün bir avuç kuyuyemiş tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuruyemiş içinde bulunan çinko, çeşitli yollarla bedene alınan serbest radikal ve yabancı cisimlere karşı bedeni savunur ve bedeni zinde tutar.

 

Süt ve süt ürünleri ile kefir: Kalsiyum deposu süt ve süt ürünleri ile kefir bağışıklık sistemini güçlendirici gıdalar arasında ilk sıralardadır.

 

Balık ürünleri: Balık, içeriğinde yer alan Omega-3 ile vücudu hastalık etmenlerine karşı savunmaya geçirir ve bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlar.

 

Brokoli: Zengin C vitamini kaynağı olan brokoli sülfürofan adlı antioksidan ile bedenin bağışıklık sistemi sağlığını destekler.

 

Ispanak: Doğal bir antioksidan olan ıspanak, aynı zamanda bedenin DNA sisteminde de onarıcı etkiye sahiptir.

Fatih Eryılmaz Kimdir?

 Kıbrıslı değerli iş adamı Fatih Eryılmaz’ın içerisinde bulunduğu sektörler; sağlık sektörü, tarım sektörü, gıda sektörü, tekstil sektörü ve turizm sektörüdür.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde gerçekleştirmiş olduğu başarılı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren bir ismi bugün sizlere tanıtmak istiyorum.

Bu isim, haber başlığımızda da vurgulamış olduğumuz gibi Fatih Eryılmaz beyefendidir. Fatih Eryılmaz, Türk asıllıdır ve aynı zamanda da Kıbrıslı bir iş adamıdır.

Kıbrıs’ın pek çok alanda yatırıma ihtiyacı olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Elbette tek başına Fatih Eryılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomisini ayağa kaldıracak güce sahip olmayabilir. Fakat gerçekleştirdiği projeler ile yüzlerce kişiyi istihdam etmesi bile Kıbrıs için değerlidir.

Fatih Eryılmaz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde faaliyetlerini sürdüren iş adamı Fatih Eryılmaz’ın çok sayıda sektöre girdiği kaydedilmiştir. Peki bu sektörler nelerdir? Hemen sizler için tek tek sıralayalım.

Fatih Eryılmaz Kıbrıs

 

Kıbrıslı değerli iş adamı Fatih Eryılmaz’ın içerisinde bulunduğu sektörler; sağlık sektörü, tarım sektörü, gıda sektörü, tekstil sektörü ve turizm sektörüdür. Bunlar elbette sadece bizim bildiğimiz sektörler.

Fatih Eryılmaz beyefendinin Kıbrıs içerisinde farklı sektörlere de uzandığı kuvvetle muhtemeldir.

Yiğitler Tekstil Sanayi A.Ş. Kıbrıslı iş adamı Fatih Eryılmaz’ın sahibi olduğu şirkettir. Şirket bünyesinde onlarca kişinin istihdam edilmesine vesile olan Fatih Eryılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve aynı zamanda Türkiye içerisinde de adından sıkça söz ettirmeye devam etmektedir.

Kıbrıslı değerli iş insanı olan Fatih Eryılmaz’ın, Müşkülpesent Lokantası’nın da sahibi olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu lokanta, adından da anlaşılabileceği gibi, gerçekten zor beğenen kişiler için hazırlanan bir lokantadır. Dışarıda yemek yemek, elbette pek çok kişi için oldukça değerlidir.

Çünkü genelde dışarıda bir lokantaya giderken, yanımızda çok sevdiğimiz ailemiz ya da iş arkadaşlarımız bulunur. Ailemizi ve iş arkadaşlarımızı konforlu, nezih, yemeklerinin de lezzetli olduğu bir lokantaya götürmek son derece değerlidir.

Bu bağlamda Türk asıllı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetli olan Fatih Eryılmaz’ın sahibi bulunduğu Müşkülpesent Lokantasını, yemekleri zor beğenen kişilere bilhassa tavsiye etmek isterim. Bildiğiniz gibi, Müşkülpesent kelimesinin sözlük anlamı; ince eleyen, sık dokuyan, zor beğenen, oldukça seçici ve titizdir.

İşte Müşkülpesent Lokantasının kuruluş amaçlarından biri de, bu tarz zor beğenen ve titiz müşteriler için adeta biçilmiş kaftan olmasıdır. Ailenizi, sevdiklerinizi, iş arkadaşlarınızı, komşularınızı nezih bir lokantada ağırlamak isterseniz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sevilen iş adamlarından olan Fatih Eryılmaz’ın sahibi bulunduğu Müşkülpesent Lokantasına gitmenizde yarar vardır.

Kuzey Kıbrıslı iş adamı Fatih Eryılmaz’ın Müşkülpesent Lokantası hakkında fazla söz söyledik.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.