Falımdan servet çıktı

Falımdan servet çıktı

Sadece Falım ile sakız pazarının yüzde 30'unun sahibi olan Intergum, 450 milyon dolara İngiliz Cadbury Schweppes'e satılıyor

Sakız pazarındaki yüzde17'lik rekor büyümeden etkilenen İngilizler, 35 yıllık Intergum'a pazar büyüklüğünün iki katı kadar değer biçti..
Son 5 yılda yaşanan hızlı büyümeyle yerli ve yabancı gıda devlerinin iştahını kabartan sakız pazarının Türkiye'deki en büyük oyuncusu Intergum, 450 milyon dolara İngiliz gıda şirketi Cadbury Schweppes'e satılıyor. Intergum şirketinin hissedarları Amram Ailesi ile birkaç aydan bu yana yapılan görüşmeler sonucunda satış konusunda mutabakat sağladıklarını açıklayan Cadbury Schweppes, şirketin borçlarını da üstlendiklerini duyurdu. Cadbury Kent'in Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Taşçı, anlaşmanın Intergum Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Falım Sakız Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Dandy Sakız ve Şekerleme A.Ş. şirket hisselerinin tamamını aktif ve pasifleriyle kapsadığını söyledi. "Dolayısıyla bu şirketlere ait marka ve tesisler satılacak" diye konuşan Taşçı, 2006 yılı verilerine göre, şekerli sakızlarla birlikte sakız pazarının büyüklüğünün yaklaşık 238 milyon dolar olduğunu belirterek, Intergum ürünlerinin pazar payının yüzde 46 olduğunu kaydetti. Taşçı, satın alma talebinin ardında yatan motivasyonlardan en önemlisinin 2003 ile 2006 yılları arasındaki dönemde sakız pazarının ortalama yüzde17'yi bulan yıllık büyümesi olduğunu vurguladı ve büyümenin bundan sonra da yüksek oranda devam edeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

DÜŞÜK MALİYETLİ ÜRETİM
Taşçı, Intergum'ın düşük maliyetli sakız üretimindeki güçlü konumundan yararlanılacağını söyleyerek, "Böylece Türkiye'de şekerleme ile birlikte sakız üretiminde de güçlü bir konuma geleceğiz" diye konuştu. Taşçı, bundan sonra Türkiye'de satın almalara devam edip etmeyecekleri yönündeki soruya da, "Strateji gereği şekerleme, sakız ve çikolata alanlarında gelişen pazarlarda yatırımlar yapılıyor. Türkiye'de şu anda alınmış başka bir yatırım kararı yok" şeklinde yanıtladı. Taşçı ayrıca, Rekabet Kurulu'nun iznine tabi olan devralmanın 2007 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.