Eyüp Birgün’ü görevden aldıran Sarıgül mü?

Eyüp Birgün’ü görevden aldıran Sarıgül mü?

Mustafa Sarıgül’ün Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirdiği ve as adamı olan Eyüp Birgün’ü görevden aldırdığı iddia ediliyor.

 SARIGÜL’ÜN KADİM DOSTUYDU

Mustafa Sarıgül’ün yıllardır kadim dostu olan, sonrada siyasette birlikte başladığı ve yıllardır Şişli Belediyesi’nde Mustafa Sarıgül’ün Başkan Vekilliği’ni yapan Eyüp Birgün’ü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ı arayarak görevden alınmasını istediği iddia edildi.

EYÜP BİRGÜN İSTİFASINI KENDİ VERDİ

Murat Haznedar,  Eyüp Birgün’ü görevden almak üzereyken de Eyüp Birgün’ün istifasını Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy’e verdiği belirtildi.

SARIGÜL SIKINTI YAŞAMAMAK İÇİN BEŞİKTAŞ’A GÖNDERDİ

Şişli Belediye Başkanlığı’na da ismi geçen Eyüp Birgün’ü Şişli’den aday adayı dahi yapmayan Sarıgül’ün derin geçmişleri olması sebebiyle, seçim atmosferinde bir sıkıntı yaşamamak için Beşiktaş Belediye Meclis listesine yazdığı konuşulmaktaydı.

ZORAKİ BAŞKAN YARDIMCISI YAPILDI

Yerel seçimlerden sonra Beşiktaş Belediyesi’nin iştiraki olan Beltaş’ın başına geçeceği düşünülen Birgün’ü oraya da koymayan Sarıgül’ün, gelen baskılar sonucunda Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı yapmak zorunda kaldığı belirtiliyordu.

Eyüp Birgün’den rahatsız olduğu konuşulan Sarıgül’ün istediklerini de yapmayınca ipleri kopardığı ve görevinden alınmasını istediği ifade ediliyor.

SARIGÜL’DEN HABERSİZ İŞLER YAPTI

Bir diğer iddiaya göre de; Şişli Belediyesi’nde Eyüp Birgün’ün ekibinden olan Gürsel Akkoyunlu’nun Mustafa Sarıgül’den habersiz birtakım işler yaptığını ve bunu da Eyüp Birgün ile bağlantılı olduğunu anlaması üzerine Sarıgül’ün ipleri kopardığı iddia ediliyor.

EYÜP BİRGÜN’ÜN TÜM EKİBİ ETKİSİZLEŞTİRİLDİ

Sarıgül’ün Şişli Belediyesi’ndeki imardan sorumlu başkan yardımcısı Gürsel Akkoyunlu’yu pasifize ederek, Çekmeköy Belediyesi’nin Meclis Üyesi olan Tankut Gündoğar’ı getirip Şişli’deki imarla ilgili tüm karar yetkisini vermişti. Bu gelişmelerin altında da Eyüp Birgün’ün tüm bağlantıları kesilerek, görevden alınmasının planlı bir çalışma olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.