Eyüp Birgün, Kentyol başkanlığını bıraktı!

Eyüp Birgün, Kentyol başkanlığını bıraktı!

Eyüp Birgün, Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kentyol Başkanlığı görevinden ayrıldı.

Eyüp Birgün’ün Kentyol Başkanı olarak ismi geçtiği günden bu yana o kadar eleştiri ve tepkilere göğüs gerilmesine rağmen bu ayrılığın arka planı merak edildi.

EYÜP BİRGÜN, RESMİ OLARAK BAŞKAN DEĞİLDİ

Eyüp Birgün, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından, 8 ay önce Kentyol’a başkan olarak getirilmişti. Birgün, aradan 8 ay geçmesine rağmen resmi olarak, Kentyol’a başkan olamamıştı. Bunun nedeni de, Kentyol’un genel kurul kararının Şişli Belediye Meclisi’nden geçirilmemesiydi.

Şişli Belediyesi’nin meclisine getirilmeme gerekçesi olarak, İBB şirketlerinden yaşanan olaylar olduğu ifade ediliyor.

İBB, ŞİRKET GENEL KURUL KARALARINI MECLİSE GETİRMEMİŞTİ

İBB, şirketlerin genel kurul kararlarını belediye meclisine getirmemişlerdi. İBB meclisinde, Ak Partili meclis üyelerinin çoğunlukta olmaları nedeniyle, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun istediği isimleri belediye şirketlerine atama yapamaması neden gösterilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da, İBB’de yaşanan bu olaylardan dolayı, ilçe belediyelerinin şirket genel kurul kararlarını belediye meclisine getirmelerini istemediği ifade ediliyor.

MUAMMER KESKİN’İN, EYÜP BİRGÜN TERCİHİ ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Eyüp Birgün’ü Kentyol başkanı yapacağı duyulduğu an Keskin’e ciddi tepkiler gösterilmişti. Bu tekiler, öyle bir hal almıştı ki, Muammer Keskin’in Mustafa Sarıgül ile anılmasına neden olmuştu.

EYÜP BİRGÜN NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALDI?

Eyüp Birgün, aradan geçen 8 ay sonrasında neden böyle bir karar almıştı?  

Eyüp Birgün’ün Kentyol’a başkan olacağı ifade edildiği süreçte de Şişli Gazetesi’nin telefonları susmamıştı. Birgün, görevi kendisi bırakmış olmasına rağmen yine Şişli Gazetesi’nin telefonları, bu olayın arka planını öğrenmek için çalmaya başladı.

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin, bu olayın perde arkasını öğrenmek için araştırmaya geçti.

Mehmet Tekin'e, etkili ve yetkili isimlerden gelen bilgi, fikir ve düşünceler doğrultusunda, Eyüp Birgün dosyasını açıyoruz.

Şişli Gazetesi ve Şehri İstanbul Gazetesi'ni takipte kalın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.