Eylemcinin örgütü

Eylemcinin örgütü

Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nı kana bulayan intihar eylemcisinin örgütü, Türkiye İhtilalci Komünist Birliği çıktı.

Polisin kimliğini saptadıktan sonra hızlı bir şekilde yaptığı incelemede intihar eylemcisi Güven Akkuş'un yakın akrabalarının da örgüt üyeliğinden cezaevine girdikleri anlaşıldı.

Güven Akkuş'un polisle tanışmasını sağlayan eylemlerini 1996 yılında ve tümünü İstanbul'da gerçekleştirdiği saptandı.

Güven Akkuş'un 1996 yılı 1 Mayıs'ında polise direnip çatışmaya girdiği ve bu suçtan tutuklanıp hüküm giyerek iki yıl cezaevinde yattığı da anlaşıldı.

Güven Akkuş'un polisteki kayıtlarına göre, yakalandığı zaman verdiği ifadede örgütünü Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği olarak açıkladığı anlaşıldı. Fazla tanınmayan örgütün üyesi olan Akkuş'un cezaevinde PKK'lılarla temas ederek bu örgüte de kaymış olabileceği belirtiliyor.

Ankara Valisi Kemal Önal, terör eyleminin, patlayıcının cinsi ve eylem şekli itibariyle bölücü terör örgütünün kullandığı malzeme ve metodlarla örtüştüğünün anlaşıldığını kaydetti.
     
DEDESİ: GÖRSEM TANIMAM

Ankara’da Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamanın, üzerinde bulunan plastik patlayıcının patlaması sonucu olduğu bildirilen Güven Akkuş’un İstanbul doğumlu olduğu belirtildi.

Sivas’ın Zara ilçesi Çaypınar Köyü Muhtarı Şükrü Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda adı geçen Güven Akkuş’un İstanbul doğumlu olduğunu bildirdi.

Muhtar Akkuş, Güven Akkuş’un 90 yaşlarındaki dedesi Nuri Akkuş’un 2 yıldır köyde yaşadığını belirterek, "Güven Akkuş’u görsem tanımam. İstanbul’da doğdu. Köye hiç gelmedi" dedi.

ÖRGÜTLER EYLEMİ ÜSTLENMİYOR 


Ulus’ta meydana gelen bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği kesinleşen Güven Akkuş’un üyesi olduğu açıklanan Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) adlı yaşadışı örgüt, 1997 yılından bu yana Akkuş’la hiçbir ilişkilerinin olmadığını iddia etti.

Örgütün basın kuruluşlarına e-mail yoluyla yaptığı açıklamada, Akkuş’un 1997 yılında kendileriyle uzak bir taraftarlık ilişkisi geliştirdiği ve cezaevine girip çıktıktan sonra hiçbir örgütsel ve siyasal bağlarının kalmadığı öne sürüldü. Örgütün açıklamasında, masum ve savunmasız sivilleri hedef alan bir eylem anlayışına sahip olmadıkları ifade edilerek, Akkuş’un eylemin kurbanlarından biri olabileceği de ileri sürüldü. Açıklamada “Örgütümüz, isminin, asla onaylamadığımız ve nefretle lanetlediğimiz bu provokasyona bulaştırılmasını şiddetle reddeder” denildi.

PKK DA ÜSTLENMEDİ

Öte yandan Ankara Valisi tarafından bölücü örgüt işi olarak tanımlayarak işaret ettiği PKK da eylemi üstlenmedi. PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, örgütün Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ulus’ta meydana gelen patlama ile hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı. Bu tür eylemleri tasvip etmediklerinin belirtildiği açıklamada, olayda yaşamını yitirenlere rahmet dilendi.


MİLLİYET/ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.