Evde Rahatlıkla Yıkanabilen Halılar Hali.net Sitesinde

Evde Rahatlıkla Yıkanabilen Halılar Hali.net Sitesinde

Evde Rahatlıkla Yıkanabilen Halılar Hali.net Sitesinde

 

 

Standart halıların çamaşır makinelerinde yıkanmamasının sebebi olarak temel yapıları gösterilebilir. Halıların çamaşır makinesinde yıkanması gerekiyorsa, ebatlarından dolayı makineye sığabilmeleri için daha yumuşak olup şekil alabilmeleri gerekmektedir. Bu durumda da sert zeminli halıların katlanması da oldukça zor bir durum olmaktadır. Küçük boyutlu sert halılar, rahat bir şekilde katlanamasalar bile çamaşır makinesine atılabilir. Ancak çamaşır makinesinde yıkandıkları zaman da halılarda çatlaklar ya da kırılmalar oluşur. Bu da hem kullanım hem de görüntü açısından hoş olarak karşılanmamaktadır. Bu nedenle standart halıların temizlenebilmesinde elektrikli süpürgeler kullanılmaktadır. Ancak daha derin bir temizlik için profesyonel halı yıkama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

 

 Halınızı Çamaşır Makinesinde Yıkayabilirsiniz

 

 Yıkama kolaylığı sağladığı için insanlar tarafından yıkanabilir halı çeşitleri tercih edilmektedir. Doğru deterjanla ve doğru sıcaklıkta çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilen halılardır. Kirli, tozlu ve üzerinde çeşitli lekelere sahip olan halılar, çamaşır makinesinde yıkanabilmektedir. Bu sayede her zaman çamaşır makinesine atabileceğiniz için kolay temizlenebilmektedir. Yıkanabilir halılar genellikle pamuk, akrilik veya viskon gibi kumaşlardan yapılır. Bu tür halıların çeşitli modelleri ve boyutları vardır.

 

 Daha Hafif ve Rahat Bir Yapıya Sahiptir

 

 Yıkanabilir halılar, diğer halı modellerine göre daha ince bir yapıda olup makine için ideal boyuttadır. Ayrıca daha hafif bir yapıya sahip oldukları için rahat bir şekilde istenilen alana taşınabilmektedir. Zeminlerindeki kaymaz özellik sayesinde kayma gibi bir sorunla karşılaşılmamaktadır. Halınızın yıkandıktan sonra renginin solmaması, kumaşın zarar görmemesi için kaliteli malzemelerden yapılmış olması gerekmektedir. Aldığınız ürünü yıkamaya karar verdiğiniz zaman mutlaka yıkamak için verilen talimatlara uymalısınız.

 

 Yıkama Talimatları Dikkatli Bir Şekilde Uygulanmalıdır

 

 Uygun sıcaklığın üzerinde yapılan yıkamalar, halının yapısına ve görüntüsüne zarar verebilmektedir. Bu durum da ürünün dayanma ömrünü olumsuz etkileyecektir. Herhangi bir leke döküldüğünde hemen lekeyi silebilirsiniz. Böylece yıkamaya attığınızda leke rahatlıkla halının üzerinden çıkacaktır. Halınızın kurutma makinesi için uygun olup olmadığına bakmalısınız. Ayrıca direkt güneş ışığında kurumaya bırakmak da renklerde solmaya neden olabilir. Halı üzerindeki kimyasal temizleyicilerle temas, çeşitli yıpranmalara neden olabilir. Bu nedenle doğru programda doğru deterjanlarla yıkanma işlemi yapılmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.