Etiketleme-Kilitleme, İtfaiyeci Ekipmanları

Etiketleme-Kilitleme, İtfaiyeci Ekipmanları

Etiketleme-Kilitleme, İtfaiyeci Ekipmanları

Etiketleme-Kilitleme, İtfaiyeci Ekipmanları

Etiketleme-kilitleme, makineyi enerji kaynağından tamamen veya geçici olarak ayırarak iş kazalarını önler. Bu yöntemle ilişkili araçlar, makinenin müdahalesi süresince makinenin hareketini ve makineye giden güç kaynağını durdurur.

Etiketleme-kilitleme, makine gücü ve hareketli makine parçalarıyla ilgili bakım kazalarını etkili bir şekilde önleyebilir. Ayrıca, işyerindeki görsel varlığı, tüm çalışanları her gün eve güvenli bir şekilde getirmeyi amaçlayan güçlü bir güvenlik kültürünün desteklenmesine yardımcı olur.

screenshot-8.png

Etiketleme-Kilitlemenin Önemi

Bu görevden habersiz başka bir çalışanın işyerinde bakım, onarım, tamir, temizlik çalışmaları için kapalı bir makine, sistem ve enerji nakil hattı açması durumunda işyerinde ciddi bir kaza meydana gelecektir. Bu kazaları önlemek için bazı işyerlerinde üzerinde çalıştığınız makinenin, sistemin veya enerji hattının görünen kısımlarında "Bakım, Çalıştırma!", "Arıza, Çalıştırma!" yazısı çıkacaktır.

Uyarı verme yöntemi kullanılır. Ancak, deneyimler bu önlemin yetersiz olduğunu göstermiştir. İşyerinde çalışanlar aynı işi yaparak aynı işi hatırladıkları için böyle bir uyarı görmeyebilir ve makine, ekipman veya elektrik hatlarını açamayabilirler.

Çalışanların alışılmış, dikkatsiz ve kasıtsız olsalar dahi kaza yapmalarını önlemek için iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmalıdır. Bu çalışma sırasında kazaları önlemek için en kesin önlem, makine, sistem, enerji hattı, makine, bakım, onarım, muayene yapan çalışanlar için etiket ile kilitlenmesidir.

screenshot-9.png

İtfaiyeci Ekipmanları Nedir?

İtfaiyecinin yaptığı işin doğasından kaynaklanabilecek, sağlık ve güvenliğini etkileyebilecek, giyilebilecek, ayarlanabilecek veya bakımı yapılabilecek bir veya birden fazla tehlikeye karşı itfaiyeci ekipmanları bulunur. İtfaiyecilerin korumak için tasarlanmış araç, gereç ve teçhizatlar;

  • Yangınla müdahale elbisesi
  • Yangın aydınlatma balonu
  • Sırt pompası
  • İtfaiyeci kıyafeti
  • İtfaiyeci kaskı ve başlığı
  • İtfaiyeci eldivenleri
  • İtfaiyeci botları
  • Gaz maskesi
  • Cam kırma çekici

Holigan seti

Kompakt ve sağlam bir kasa ile set olarak sevk edilebilir. Değiştirilebilir başlığın takıldığı ana gövdenin malzemesi anodize edilmiş, elektrokaplama alüminyum çekme borusudur. Kafa ısıl işlem görmüş çeliktir. Güç gerektiren acil kurtarma durumları için özel olarak tasarlanmıştır. Delme gücünde hiçbir fark yoktur. İtfaiyecilerin en çok kullandığı ekipmanlar arasında yer alır. Kitleme-etiketleme ve itfaiyeci ekipmanlarını sitemizden alabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.