Ermeni Patriği Mutafyan'dan kandil mesajı

Ermeni Patriği Mutafyan'dan kandil mesajı

Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop Mutafyan, Hatay'da, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi'ni de ziyareti sırasında Mirac Kandili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop Mutafyan, Vakıflı köyündeki şenliklere katılmak için geldiği Hatay'da, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi'ni de ziyaret etti. Mutafyan, burada yaptığı açıklamada, "İslam aleminin Miraç Kandili mübarek olsun. Yeni hükümet hayırlı olsun. Eski hükümetin Ermeni cemaatine yaklaşımı iyiydi, aynı yaklaşımı bekliyoruz" dedi.

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrop Mutafyan, Vakıflı köyündeki şenliklere katılmak üzere geldiği Hatay'da İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi'ni ziyaret ederek, dua edip cemaatla görüştü.

Mutafyan, kilisede yaptığı açıklamada, önce İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutladı. Yeni kurulan hükümetten beklentilerinin olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplandıran Mutafyan, "Yeni hükümet Türkiye'ye hayırlı olsun. Ermeni cemaati olarak kurulacak olan hükümetten özel bir talebimiz yok. Eski hükümetin cemaatimize karşı yaklaşımı iyiydi. Aynı yaklaşımların devamını bekliyoruz" diye konuştu.

Mutafyan, daha sonra geceyi geçireceği İskenderun'un turistlik beldesi Arsuz'a gitti.

İHA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.