Erdoğan'ın unutamadığı kaza

Erdoğan'ın unutamadığı kaza

Başbakan Erdoğan, yıllar önce Gerede'de kaza geçirdiğini kan revan içinde hastane hastane nasıl dolaştırıldığını anlattı. Erdoğan'ın ağzından hastane çilesi yaşadığı o gün:

Hemşireler Günü nedeniyle düzenlenen törene katılan Erdoğan, geçmiş yıllarda sağlık sorunları nedeniyle yaşadıklarını anlattı.

Kimsenin hastane kapısından döndürülmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Kimseyi tedavi masrafını ödeyemediği için hastanede rehin tutmayalım. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde böyle bir şey yok. Ben bir Türk vatandaşı olarak Almanya'da hastaneye gittiğim zaman beni Alman hükümeti tedavi edip para sormuyor. Adresimi alıyor daha sonra da Türkiye'ye faturayı gönderiyor. O yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti de bunu yapar. Bu kardeşiniz bunu yaşadı. Faturam daha sonra geldi. Ama bana kimse paran var mı diye sormadı. Ama kendi ülkemde sordular."

Trafik kazası geçirdiğini belirten Erdoğan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yeni yeni ayılıyoruz. Ama maalesef baktık yanımıza kimseyi bile vermediler. Gerede'den Bolu'ya ambulansla gönderdiler. Hastaneye girdiğimizde hayal meyal duyuyorum. Sigortalı mı, Emekli Sandığı mensubu mu diye sordular. Kan revan içerisindeyiz. Baygınız, bu soru soruluyor. Gel müdahaleyi yap, yok. Sigortalı olduğumuzu öğrenince, burası Emekli Sandığı mensuplarına bakıyor, siz SSK'ya gideceksiniz. Bizi oradan SSK'ya gönderdiler. Bu yanlışların düzeltilmesi gerekiyordu. Sağlıktaki bu değişim ve dönüşümü damdan düşenler olarak gerçekleştirdik."

AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.