Erdoğan'ın hedefinde hangi iller var

Erdoğan'ın hedefinde hangi iller var

Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısı sona erdi. Açıklama Genel Başkan Yardımcısı Sözen'den geldi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından basının karşısına çıkan Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, kurul gündemine ilişkin bilgi verdi. Toplantıda seçim sonuçlarının kapsamlı olarak değerlendirildiğini söyleyen Sözen, kurul üyelerinin yürütülen kampanya ve alınan başarılı sonuca ilişkin görüşlerini söylediğini ifade etti.

Seçimlerde milli iradenin bir kez daha hür ve çağdaş bir şekilde tecelli ettiğini belirten Sözen, "Milletimizin büyük destek ve onayı göstermektedir ki kazanan birlik ve beraberliğimiz olmuştur, güven ve istikrar olmuştur" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bölgesinden önemli oranlarda oy aldığını kaydeden Sözen, "AK Parti, toplumun tüm kesimlerinden aldığı güçlü temsil yetkisi ile tartışmasız bir şekilde siyasi ve toplumsal merkeze yerleşmiştir. Bu itibarla birlik ve bütünlüğümüzün, toplumsal barışımızın güçlendirilmesi için AK Parti önemli bir fırsat, bir ulusal umut olarak ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin siyasetinin birlik siyaseti olduğunun altını çizen Sözen,Türkiye'yi bir ve bütün olarak kucaklamaya devam edeceklerini söyledi. Sözen, yeni dönemde önceliklerinin toplumsal barış ve adaleti güçlendirmek, Türk insanının hayat kalitesini artırmak olacağını ifade ederek toplantıda bu çerçevede yeni döneme ilişkin milletin talep ve beklentilerini de ele aldıklarını bildirdi. Sözen, "Oyunu AK Parti'ye veren vatandaşlarımız kadar, bize oy vermeyenlerin de omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız" dedi.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sözen, toplantıda cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin değerlendirilip değerlendirilmediğinin sorulması üzerine, bu konunun toplantıda gündeme gelmediğini, sadece genel seçim sonuçlarının ele alındığını söyledi.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan, seçimden çıkan sonucun AK Parti’nin bir Türkiye partisi olduğunu gösterdiğini söyledi. Başbakan, bu görüntüyü pekiştirmek için yerel seçimler için de başarı talimatı verdi.

Özellikle belirli yerlerin kazanılmasını isteyen Erdoğan, “İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Tunceli gibi illerle Çankaya gibi önemli ilçelerin belediye başkanlıklarını kazanarak tam bir Türkiye partisi olduğumuzu tescil etmemiz gerek” dedi.

İHA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.