Erdoğan'dan derin devlet açıklaması

Erdoğan'dan derin devlet açıklaması

Erdoğan'dan derin devlet çıkışı: Ümraniye olayına bakın yeter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, derin devlet tartışmalarıyla ilgili olarak "Bakın Ümraniye hadisesinin bağlantıları nerelere gidiyor. Altından kimler çıkıyor. Bunlar çok enteresan. Başka bir şey aramaya gerek yok" dedi. Erdoğan, hükümetin askerlerle ilişkisinin sorulması üzerine de, "Bizim birbirimizi hırpalamamız gibi bir şey söz konusu olamaz. Olduğu anda bundan biz zarar görmeyiz. Türkiye ve milletimiz zarar görür" diye konuştu.
      Erdoğan, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
     
     Derin devlet endişesi var
      Soru: Son açıklamalarınızda derin devlet tartışması yeniden alevlendi. Açıklamalarınızın hedefinde kimler var?
      Erdoğan: Şimdi Türkiye'de derin devlet endişesi var mı halkımızda? Var. Bu nedir? İşte kamuda çalışanların kamu hukukunu böyle ters dolaşarak, yanından dolaşarak bir defa maalesef çiğnediği bir yapı. Kastettiğim, bunun karşısına derin Türkiye'nin çıkmasıdır. Kimdir bunlar? Bu milleti sevenler, bu millete gerçekten sevdalı olanlar, bu millete aşık olanlar. Bunlar çıkacak ki bunlar bütün çirkinlikleri ortadan kaldırsınlar. Amaç, derin devlet-derin Türkiye mücadelesinden derin Türkiye'nin galip çıkmasıdır. Bunu başarmamız gerekir.
      Soru: Bu oluşumlardan bir Başbakan olarak çok mu kaygılısınız?
      Erdoğan: Bu konuda büyük mesafeler aldık. Büyük şehirlerde artık eskisi gibi mafya görebiliyor musunuz? Çeteler görebiliyor musunuz? Tamamen bitti demiyorum ama bir azalma var. Bunlar gücünü nereden alıyordu. Derin devletten alıyordu. Çetelerin oralarda kontağı var. Bakın Ümraniye hadisesinin bağlantıları nerelere gidiyor. Altından kimler çıkıyor. Bunlar çok enteresan. Yakalanan bombalar kimlerin bombaları... Başka bir şey aramaya gerek yok.
     
      Askerlerle ilişkiler
      Erdoğan, askerlerle ilişkilerin sorulması üzerine, "Biz göreve geldiğimizden bu yana gerek Özkök Paşamla gerek Büyükanıt Paşamla münasebetlerimizi yasalar içinde, insani münasebetlerimizi de ideal biçimde yürütme gayreti içinde olduk. Öyle de devam ettireceğiz. Çünkü bizim birbirimizi hırpalamamız gibi bir şey söz konusu olamaz. Olduğu anda bundan biz zarar görmeyiz. Türkiye ve milletimiz zarar görür. Buna da zaten başta şahsım olmak üzere ardından da Genelkurmay Başkanı razı olmaz" diye konuştu.
     
      Ümraniye olayı
      İstanbul Ümraniye'de geçen hafta bir gecekonduya baskın düzenlenmiş, evde 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirilmişti. Evin sahibi emekli astsubay Oktay Yıldırım tutuklanmıştı. Olayla ilgili olarak adı Danıştay saldırısında gündeme gelen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve emekli Başçavuş Mahmut Öztürk de gözaltına alınmış, terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanmışlardı.

MİLLİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.