Erdoğan: Dalgalı kura devam edilmeli

Erdoğan: Dalgalı kura devam edilmeli

Başbakan Erdoğan, dalgalı kur rejiminden vazgeçmenin bedelinin ağır olacağını ifade ederek, “Dere yatağında akar. Burada da yatağında akacak. Değiştirirseniz intikamı acı olur” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmedya tarafından Ankara'da düzenlenen “Ekonominin Yıldızları” ödül törenine katıldı. İmedya’nın Lider Ödülü'nü alan Başbakan Erdoğan, ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, son beş yıla yakın süreçte önemli işlerin altına imza attıklarını, bir çok sorunu çözdüklerini belirtti. Erdoğan, “birgün hepimiz muhasebeye çekileceğiz, bu ticarette de böyle, hazır değilseniz altında ezilir kalırsınız. Siyasette bunun hesabını soran müfettiş de millettir” diye konuştu.

Erdoğan milletin seçimdeki rolüyle ilgili “Ya sandığa gömer ya yola devam ya da 'biraz da istirahat et' diyerek tavrını ortaya koyar” dedi.
Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde milli gelirin 181 milyar dolar olduğunu anımsatarak, bugün ise 400 milyar dolar olduğunu kaydetti. Erdoğan, 79 yılda yapılamayanı kendi iktidarları döneminde gerçekleştirdiklerini kaydetti. 79 yıl boyunca 39 milyar dolar olan ihratacın 94 milyar dolara ulaştığını ifade eden Erdoğan, ithalat ve cari açıktaki artışın ekonominin ayaklarının yere sağlam basması durumunda tehdit olmadığını söyledi.

Kamu net borç stokunun arttığı yönündeki yorumları değerlendiren Erdoğan, bu rakamın da milli gelire oranla yüzde 45’e düştüğünü bildirdi. Enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, “Enflasyon canavarı yıllarca gündemde kaldı. Modern hırsızlar ellerini ceplerine atmışlar bizi soyuyorlardı” dedi. Başbakan Erdoğan, ekonomideki en büyük gelişmenin Türk lirasından altı sıfır atılması olduğunu kaydetti ve “paramızın onurunu korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DERE YATAĞINDA AKAR, DEĞİŞTİRİSENİZ İNTİKAMI ACI OLUR

AKP iktidarı döneminde sabit kurdan vazgeçildiğini anımsatan Erdoğan, “Dere yatağında akar, burada da yatağında akacak. Değiştirirseniz intikamı acı olur. Dalgalı kur değişirse bedeli ağır olur, o kendi yerini bulur” dedi.

İmedya tarafından düzenlenen törende ödüller şu isim ve kurumlara verildi:

-Organik ve doğal tarım çalışmaları nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Mehdi Eker.
-Bilişimin Türkiye’de eğitime kazandırılması nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik.
-Yerel yönetimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki.
-Başarılı kurumlar: Akbank, Vodafone, Pegasus.
-Haber tv kanalları: NTV, CNN Türk, Haber7.
-Başarılı televizyon programı: Basın Kulübü (Melih Meriç, Habertürk), Neden (Can Dündar, NTV), Tarafsız Bölge (Ahmet Hakan Coşkun Cnn Türk).

ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.