Erdil'in evleri devlette

Erdil'in evleri devlette

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'in kızı ve eşi üzerine olan Etiler'deki dairelerin tapusunun Milli Emlak Genel Müdürlüğüne geçtiği bildirildi.

Mahkemenin evlerin tapusunun Hazine'ye geçmesi yönünde verdiği karar doğrultusunda, yaklaşık 2 ay önce tapuların alındığı belirtildi.

Her iki dairenin tapusunun Milli Emlak Genel Müdürlüğüne geçtiği ve tapuda dairelerin sahibi olarak Maliye Hazinesinin göründüğü, dolayısıyla iki dairenin de devletin malı olduğu kaydedildi.

Etiler'de bulunan dairelerde kalanların şu anda işgalci konumunda olduğuna dikkat çekilirken, buralarda yaşayanlardan geçen dönem için kira bedeli alınacağı, bedelin rayiç bedel üzerinden belirleneceği aktarıldı.
Dairelerin ne şekilde değerlendirileceğinin ihale prosedürüne tabi olduğu, buna göre Maliye Bakanlığının dairelerin satışı ya da kiraya verilmesine yönelik bir karar vereceği, daha sonra alınacak bu karar doğrultusunda hareket edileceği bildirildi.

Etiler'deki iki dairede yaşayanların ve önceki sahiplerinin, evlerin satışa çıkarılması halinde hiçbir ayrıcalığı olmayacağı ve her birinin en az 1 milyon YTL üzerinden muhammen bedelle satışa çıkarılabileceği kaydedildi.
Maliye Bakanlığının ise dairelere ilişkin kararı 2-3 hafta içinde verebileceği bildirildi.

A.A./hürriyet




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.