Enerji Bakanı’ndan susuzluk uyarısı

Enerji Bakanı’ndan susuzluk uyarısı

Türkiye son yılların en sıcak yazına girmeye hazırlanırken, Enerji Bakanlığı’ndan susuzluk uyarısı geldi. İstanbul için umutlu konuşan Güler, 2 bölge için uyarıda bulundu.

Enerji Bakanı Güler, Batı ve İç Anadolu için susuzluk uyarısı yaptı. Kısa vadeli projelerin hızlandırıldığını kaydeden Güler, İstanbul için ciddi bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Türkiye son yılların en sıcak yazına girmeye hazırlanırken, Enerji Bakanlığı’ndan susuzluk uyarısı geldi. NTV’ye konuşan Enerji Bakanı Hilmi Güler, “Durum vahim değil ancak ciddi, önlemlerimizi aldık. Doğu’da sorun yok. Batı ve İç Anadolu için uyarı yapıyoruz” dedi. Güler, susuzluk tehlikesine karşı planlanan kısa vadeli projelerin hızlandırıldığını açıkladı.

Enerji Bakanı Güler, “ciddi” olarak nitelendirdiği kuraklık tehlikesinin bazı bölgeler için daha önemli boyutta olduğunu söyledi.

Güler, “Batı’daki sulama barajlarında Ege’de Menderes Havzası, Kızılırmak Havzası çeltik, pirinç ekimiyle ilgili Manyas Balıkesir-Bursa arasındaki sularda azalma var. Birkaç yerde pirinç ekimi için uyardık. Manyas, Karacabey uyarıldı. Su kullanımına ihtiyaç olan ürünlerden ziyade diğer ürünlere ağırlık verin dedik” dedi.

‘İSTANBUL İÇİN CİDDİ SIKINTI YOK’
İstanbul için ciddi bir sıkıntı olmadığına dikkat çeken Enerji Bakanı, Ankara için aynı umudu taşımıyor.

İçme suyunun Kızılırmak’tan borularla getirilmesi için büyükşehir belediyesinin ihale yaptığını hatırlatan Güler, “Oradan gelecek su Gölbaşı’nda arıtılarak Ankara’ya verilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi en kötü ihtimale karşı bu açıklamaları yapıyor. Ama yağmuru beklemeye devam ediyoruz. Yeraltı suları için etüd yaptık; açtığımız kuyuları da büyükşehire veriyoruz” diye konuştu.

NÜKLEERDE FİRMA BELİRLEME SEÇİM ÖNCESİ PLANLANIYOR
Enerji Bakanlığı, nükleer güç santrallerinin kurulmasına olanak sağlayan yasasının onaylanması halinde, Sinop ve Mersin için firma belirleme yarışmasını seçim öncesi tamamlamayı planlıyor.
Enerji Bakanı Güler, onayın ardından firmaları yarışmaya davet edeceklerini açıkladı. Lisanslı, kabul görmüş markalarla görüşenlerin müracaatını alacaklarını belirten Güler, yarışmadan sonuç çıkmazsa, kamunun santralı tek başına yapmaya mecbur kalacağını belirtti.

‘RUSYA’NIN HAMLESİ CİDDİ BİR GELİŞME’
Enerji Bakanı Güler, Rusya Federasyonu’nun Türkmenistan ve Kazakistan’la yaptığı yeni doğalgaz anlaşmalarının Türkiye açısından ciddi bir gelişme olduğunu da söyledi. Güler, kısa zamanda bu ülkeleri ziyaret edeceklerini belirtti.

Güler, “O kadar büyük talep var ki, hepimizin pazarı ayrı. Putin görüşmesinde açıklanan bildiri, fizibilite çalışmaları, sonra tabi bir projeye dönüşecek. Bizim projelerimiz de görüşülüyor. Hepsinin sahası ayrı. Türkiye boru hatlarının ayrı bir müşteri ve pazarı var” dedi.

‘ABD VE AB’NİN NABUCCO’YA DESTEĞİ SÜRÜYOR’
Rusya’nın yeni anlaşmalarına karşın ABD ve AB’nin Orta Avrupa’ya Türkiye üzerinden gaz getirecek Nabucco Projesi’ne desteğinin sürdüğünü ifade eden Güler, projeye Fransa, Almanya ve Balkan ülkelerinin de dahil olmak istediğini açıkladı.



NTV

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.