En Lezzetli İtalyan Makarna Sosları Eataly’de

En Lezzetli İtalyan Makarna Sosları Eataly’de

İtalyan mutfağı aslında oldukça geniş bir menüye sahip. Ne var ki İtalyan yemekleri denildiğinde akla ilk olarak birbirinden lezzetli pizzalar ve makarnalar geliyor.

İtalyan mutfağı aslında oldukça geniş bir menüye sahip. Ne var ki İtalyan yemekleri denildiğinde akla ilk olarak birbirinden lezzetli pizzalar ve makarnalar geliyor. Bir İtalyan restoranı menüsünde de en geniş yeri İtalyan makarna çeşitleri kaplıyor. Ülkemizde makarna kolay pişirilen yemeklerden biri sayılıyor. Bu bağlamda pek çok kişi yorucu geçen bir günün sonunda evine geldiğinde kolayca makarna haşlamayı tercih ediyor. Halbuki İtalyan mutfağı söz konusu olduğunda makarna yapmak oldukça meşakkatli bir iş. Bunun en önemli sebeplerinden biri de makarnaların taze ve günlük olarak açılması gerektiği. Taze açılmış makarna, paket makarnaların hiçbir zaman sunamayacağı bir lezzet deneyimi sunuyor. Lezzetli bir makarnanın ikinci sırrı ise uygun sosla servis edilmesi. Bu nedenle İtalyan makarna sosları, İtalyan mutfağında oldukça önemli bir yere sahip.

sos.jpg

Bir makarnanın en lezzetli şekliyle yenilebilmesi için kendisine uyum sağlayan İtalyan makarna sosları ile servis edilmesi gerekiyor. İtalyan makarna sosları birbirinden farklı pek çok çeşide sahip. Bu soslar kıymalı, domatesli, fesleğenli ya da mantarlı olarak yapılabiliyor. Ülkemizde mantarlı ve kremalı makarna sosları çok seviliyor. Türk marketlerinde de en çok İtalyan makarna sosları mantarlı ve domatesli seçenekleriyle yer alıyor.

İtalyan makarna sosları bu kadar çok sevilince, pek çok kişi de internette İtalyan makarna sosları tarifleri araştırmaya başladı. İtalyan mutfağının ülkemizde giderek yaygınlaşması sonrası İtalyan makarna sosları nasıl yapılır sorusu sıkça sorulur oldu. Bu sosları yapmak için internette veya yemek kitaplarında bazı tarifler bulmak mümkün. Ancak en lezzetli İtalyan makarna sosları ile servis edilmiş makarnaları yemenin ya da bu sosları evlerde de kullanmak üzere satın almanın en kolay yolu Zorlu Center’da bulunan Eataly İtalyan Restoranından geçiyor.

Eataly ziyaretçilerine sunulan makarna çeşitlerinin her biri, kendilerine en uyumlu olan makarna sosları ile servis ediliyor. Bu da ziyaretçilerin unutamayacakları bir lezzet deneyimi yaşamalarını sağlıyor. Eataly’nin eşsiz market konsepti sayesinde bu sosları satın alarak evlerimizde sevdiklerimize lezzetli makarnalar hazırlamamız da mümkün. Üstelik market çalışanları hangi sosun hangi makarnaya yakışacağı konusunda seve seve bizlere yardımcı oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.