Emniyetten 'kaldırım' operasyonu

Emniyetten 'kaldırım' operasyonu

Çankaya'daki lüks restoran, bar ve iş yeri sahibi ve çalışanlarını silahla tehdit ederek çıkar sağlayan 16 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Bucak'ın yakınları da var.

Çankaya'daki lüks restoran, bar ve iş yeri sahibi ve çalışanlarını silahla tehdit ederek çıkar sağlayan 16 kişi yakalandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucunda, ''aşiret üyesi'' oldukları tespit edilen bir grubun, kendilerine zarar verileceği korkusuyla şikayetçi olmayan mağdur kişilerin iş yerlerinin işletme hakkını ellerinden aldıklarını veya karşılıksız faydalanarak haksız ekonomik çıkar sağladıklarını tespit etti.

''Kaldırım Operasyonu'' adı altında yürütülen soruşturmayı genişleten ekipler, 13 müştekinin ifadesini alarak, şüpheli kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yaptı. Aramalarda 3 tabanca, 2 av tüfeği, çok sayıda değişik çap ve markalarda tabanca ve tüfek fişeği, dinamit lokumu, polis kanallarına ayarlı 2 adet telsiz ve sahte askeri kimlikler, bir vakıf üniversitesine ait sahte kaşe ile 12 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda Cengiz T., Rıfkı Ö., Oğuzhan K., Sevda Ç., Mustafa A., Adem A., Bedir B., Tolga T., Hasan Ulaş Ç., Levent T., Murat Ö., Murat O., Ahmet Cemil T., Levent K., Ramazan Edip B. ve Bülent Y. yakalanarak göz altına alındı. Söz konusu kişiler, ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgütün faaliyetleri kapsamında silah ve uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alınanlar arasında Demokrat Parti'nin Şanlıfurfa Milletvekili 1.sıra adayı Sedat Bucak'ın yeğeni Veysi Çelebi'nin de bulunduğu bildirildi.



AA

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.