Emekli Binbaşının Cephaneliği

Emekli Binbaşının Cephaneliği

Emekli Binbaşı Fikret Emek gözaltına alındı. Kaldığı annesinin evi cephanelik çıktı.

Emekli Binbaşı Fikret Emek, Ümraniye bombaları soruşturmasında tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'le bağlantısı olduğu iddiasıyla Eskişehir'de gözaltına alındı, kaldığı annesinin evi cephanelik çıktı.

İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda yapılan aramada ele geçirilen bombalarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında mühimmat dolu yeni bir ev daha ortaya çıkarıldı. Polis, İstanbul ve Bursa'daki evlerden sonra önceki gece Eskişehir'de baskın yaptığı bir evde patlayıcılar, bombalar, tüfekler, tahrip kalıpları ve infilak fitilleri ele geçirdi. Baskın düzenlenen evde kaldığı belirlenen ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'le bağlantısı saptanan emekli Binbaşı Fikret Emek gözaltına alındı.

Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların benzerlerinin ele geçirildiği ve emekli Yüzbaşı Tekin ile arkadaşlarının tutuklandığı Ümraniye soruşturması Bursa'dan sonra Eskişehir'e uzandı.

CEPHANELİK EV GİBİ

Milliyet'in aldığı bilgiye göre İstanbul'da sorgulanan zanlılardan Muzaffer Tekin, ele geçirilen dokümanların başında yer alan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni (MGSB) Fikret Emek adlı emekli bir binbaşıdan aldığını söyledi.

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, önceki gün öğleden sonra Emek'le bağlantılı üç ayrı evin adresini Ankara ve Eskişehir polisine bildirerek arama yapılmasını istedi.

Tekin'le bağlantısı olduğu anlaşılan Emek'in Ankara'daki evi ile Eskişehir'deki 2 ayrı adrese baskın düzenlendi. Eskişehir'de Hayriye Mahallesi'ndeki bir eve sabaha karşı yapılan baskında polis adeta bir cephaneliğe ulaştı. Emek'in annesine ait olduğu bildirilen evde yapılan aramada şunlar bulundu:

11 kilogram C-3 tipi plastik patlayıcı, 1 adet kanas tipi dürbünlü tüfek, 1 adet kalaşnikof otomatik tüfek, 1 adet av tüfeği, M-16 mermileri, 10 adet Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) yapımı savunma ve taarruz tipi el bombası, 2 adet MKE yapımı olmayan el bombası, gaz bombası, sis bombaları, 210'ar gramlık 12 TNT düzeneği, 6 adet yarımşar kiloluk TNT kalıbı, 1 adet 1.5 kilogramlık TNT kalıbı, 1 kilogramlık tahrip kalıbı, naylon torbada ateşleme mühimmatı, 1 adet patlayıcılı imha kiti, normal tipte kapsül, infilak kapsülleri, patlayıcı düzenekleri hazırlamada kullanılan saniyeli fitiller ile infilak (patlamalı) fitilleri.

Patlayıcı maddeler incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderildi. Emekli Binbaşı Emek de soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderilmek üzere Terörle Mücadele Şubesi'nce gözaltına alındı.

Eskişehir'de aranan diğer evde ise suç unsuru taşıyan belge ya da bulguya rastlanmadı.
Emek'e ait Ankara'daki evde ele geçirilen bazı dokümanlar da incelenmek üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Balgat'taki evde bulunan dokümanların yanı sıra CD'ler ve bilgisayar da incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü.

VALİ: TEKİN'E KADAR GİDİYOR

"Türkiye çapında ses getirecek" bir operasyon yaptıklarını söyleyen Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, "Uzantısı kamuoyunun yakından bildiği Muzaffer Tekin'e kadar giden bir operasyon yapıldı" dedi.

KOD ADI BİNBAŞI

Tutuklu Muzaffer Tekin'in sorgusunda Emek'in adını "Şamil" olarak verdiği öğrenildi. Bu bilgi üzerine polisin yaptığı araştırmada Şamil adındaki kişinin emekli binbaşı Fikret Emek olduğu anlaşıldı. Polis mahkeme kararı çıkartarak Emek'in Ankara ve Eskişehir'deki evlerinde arama yaptı.

Emek, dün sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderildi. Ayrıca, Ankara'daki evde ele geçirilen CD ve dokümanlar da yine özel ekipçe İstanbul'a ulaştırıldı.

(Milliyet)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.