Elekdağ'dan Erdoğan'a övgü

Elekdağ'dan Erdoğan'a övgü

Geçici Başkan Elekdağ kürsüde Erdoğan için ne söyledi?

''Belirtmem gereken bir husus da, son yarım asırda Türkiye'deki hiçbir seçimin uluslararası basının ve politik çevrelerin ilgisini 22 Temmuz seçimleri kadar çekmemiş olduğudur. Bu ilginin temel sebeplerinden biri, bölgemiz şiddetli bir savaşın pençesinde kan ve ateş içinde kıvranırken bile, Türkiye'de demokratik sürecin kesintisiz sürmesinin bölge ülkeleri için bir örnek teşkil etmesi ve dünya barış ve istikrarına ciddi bir katkı oluşturmasıdır.
     

Seçimler öncesinde ülkemizde yaşanan yoğun siyasi gerginlik ve derin kutuplaşma nedeniyle bu kaygıların abartılı boyutlar kazandığı bir gerçektir.
     

Türk halkı vermiş olduğu başarılı demokrasi sınavıyla bu yorum ve kuşkuları boşa çıkarmış ve ülkemizin istikrar ve huzuru için gerekli meşru siyasi zemini oluşturmuştur.
     

Bu bağlamda belirtilmesi gereken bir husus da 22 Temmuz gecesi seçimlerin ilk sonuçlarının alınmasını takiben Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardır. Bu açıklamaların içerdiği mesajlar, ülkemizde istikrar ve huzur ortamının devamının ön şartını oluşturmaları açısından fevkalade önemlidir.''




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.