"El-Tayyip"in yazarı Mehmet Bölük öldü

"El-Tayyip"in yazarı Mehmet Bölük öldü

Tayyip Erdoğan dönemi ile ilgili yolsuzluk iddialarını İçişleri Bakanlığı'na taşıyan Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren'in soruşturmalarının temelini oluşturan CHP İstanbul eski il başkanı ve "El-Tayyip" kitabının yazarı Mehmet Bölük Ukrayna'da geçirdiği es

İstanbul İl Başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi'ndeki bir çok yolsuzluk iddiasını gündemem getiren olayın soruşturulmasını ve mahkemeye taşınmasını sağlayan Mehmet Bölük yaşadıklarını da 3 ayrı kitapta topladı. Erdoğan dönemiyle ilgili yargıya intikal eden bazı iddiaları da "El-Tayyip" kitabında topladı.

Mimarlık bürosu olan ancak bir çok işinin belediyeden geçememesi nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşayan Mehmet Bölük Ukrayna'da bir mühendislik şirketine ortak oldu ve orada çalışmaya başladı.

Mehmet Bölük'ün bombalı bir saldırı sonucu öldüğü haberi Ankara'ya ulaştı. Ancak daha sonra yapılan araştırmada Bölük'ün geçirdiği bir trafik kazası sonucu öldüğü bildirildi. Mehmet Bölük'ün cenazesinin perşembe günü İstanbul'a getirileceği bildirildi.

Yazdığı kitap ve gündeme getirdiği, mahkemelere taşıdığı olaylar nedeniyle başta AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyüykşehir Belediyesi'nde ve bağlı şirketlerinde çalışan aralarında bakan ve milletvekilleriinin bulunduğu 8 kişinin yargılanmasını sağlayan Mehmet Bölük, bazı çevrelerin hedefi durumuna da gelmişti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.