Ekonomi savaşı

Ekonomi savaşı

Forbes dergisi, iş dünyasında yöneticilik yapan emekli generalleri kapak konusu yaptı

Forbes’in haberinde, asker kökenli yöneticilerin mücadeleci yapıları ve savaş oyunlarındaki becerileri sayesinde stresli dönemleri daha kolay atlatabildiği vurgulanıyor. Haberde ayrıca, "Asker kökenli bir yöneticinin en büyük avantajının organizasyon ve disiplinden anlaması, planlama ve düzenleme konularında tecrübeli olması" deniliyor.

GÜÇ VE STATÜ İÇİN: Emekli generallerin siyasete girerek güç ve statüye ulaşmak yerine milyar dolarlık cirolara sahip şirketleri tercih etmesinde ise güç dengesinin giderek iş dünyasına doğru kaymasının etkili olduğu belirtiliyor. Forbes Türkiye, ’Şirket Paşaları’ adıyla yaptığı haberinde şirket yönetim kurullarında ve üniversite, vakıf mütevelli heyetlerinde yer alan 50 paşanın adı geçiyor.

BÜYÜK BÖLÜMÜ VAKIF YÖNETİMİNDE: Ancak listedeki paşaların büyük bir bölümü vakıfların mütevelli heyetlerinde görev yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) her yıl 55 generalin emekli olduğuna dikkat çekilen haberde, Türkiye’de henüz 50 asker kökenli yönetici bulunduğu vurgulanıyor. Emekli generallerin ağırlıklı olarak tercih ettiği sektörler ise eğitim, spor, güvenlik hizmetleri, bankacılık ve tekstil olarak sıralanıyor. Derginin haberine göre Amerika’nın en büyük 500 şirketi arasında yer alan listede ise 59 asker kökenli yönetici bulunuyor.

EMEKLİLER ÖZEL ŞİRKETİ SEÇİYOR: DBM Kariyer Danışmanlık’ın emekliye ayrılan askerler üzerinde dünya genelinde yaptığı bir araştırmaya göre, emekli subayların yüzde 80’i özel şirketlerde çalışmayı tercih ediyor. Yüzde 10’u kendi işini kurmak isterken yüzde 10’u emeklilik günlerinde çalışmak istemediğini belirtiyor. Habere göre, E&E Group Yönetici Ortağı Kıvanç Ersöz ise emekli olan subayların çalışma isteğinin maddi kaygılarla ilgili olmadığı görüşünde. Kıvanç Ersöz, emekli üst düzey subayların çalışmak için neredeyse bir sivil yöneticinin yarısı kadar maaş istemesine dikkat çekiyor.

GÜCE PROGRAMLANAN BEYİNLER: Haberde Ersöz’ün "İyi eğitimli, on binlerce insanı yönetmiş askerler, bir tür meydan okumayla hala işe yarayabileceklerini kendilerine ve çevrelerine ispat etmek istiyor. Yeniden güce kavuşmanın tek yolu bu. Zira onlar güçlü olmak için programlanmış beyinler" sözlerine yer veriliyor. 

HÜRRİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.