Efes tatbikatında gergin buluşma

Efes tatbikatında gergin buluşma

Efes-2007 Tatbikatı Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Org. Büyükanıt'ın katılımıyla başladı. Tatbikatı yan yana oturarak izleyen Sezer ve Erdoğan hiç konuşmadı.

Cumhurbaşkanı Sezer, Seferihisar'ın Doğanbey bölgesindeki tatbikat alanına askeri helikopterle saat 09.35'de geldi. Sezer'i protokolün tatbikatı izleyeceği çadırın önünde Orgeneral Büyükanıt karşıladı.

Başbakan Erdoğan da tatbikat bölgesine saat 09.00'da askeri helikopterle geldi. Erdoğan'ı da Orgeneral Büyükanıt protokol bölümünde karşıladı.

Orgeneral Büyükanıt, Erdoğan'ı karşılamak üzere beklerken, sigara içerken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Sigarayı bıraktıracaksınız, çekmeyin de bir sigara içeyim” dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, tatbikat çadırına girişinin ardından gazetecilere yönelerek, “Böyle tatbikatlara gelmek güzel değil mi? Güzel bir tatbikat olacak” dedi.

Efes-2007 Müşterek Atışlı Tatbikatı, Ege Ordusu Komutanlığı koordinatörlüğünde Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerine ait birlik ve unsurların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Tatbikatı 9 ülkeden gelen askeri gözlemciler de izliyor.

AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.