Efes Bira'ya 43 milyon dolar

Efes Bira'ya 43 milyon dolar

Efes Bira Grubu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) 43 milyon dolarlık kredi sağladı.

Efes Bira Grubundan yapılan yazılı açıklamada, grubun, EBRD'nin desteğiyle Kazakistan bira operasyonlarını genişlettiği belirtilerek, Efes Bira Grubu Başkanı Alejandro Jimenez ve EBRD Başkanı Jean Lemierre'nin Kazakistan'ın başkenti Almata'da 43 milyon dolarlık kredi anlaşmasını imzaladıkları bildirildi.

Açıklamada, anlaşma ile Efes Karaganda Bira Fabrikasının üretim kapasitesinin artırılması, pazarlama ve dağıtım sistemlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Efes Karaganda Bira Fabrikasının grubun 1996 yılında Kazakistan'daki fabrikayı satın almasıyla kurulduğu hatırlatılan açıklamada, fabrikada 2002 yılında yapılan yenileme yatırımlarıyla 44 milyon litre üretim miktarına ulaşan Efes Bira Grubunun, yüzde 20 payla pazarın ikincisi konumuna geldiği, grubun 2003 yılında talebin artması ve güney Kazakistan pazarının çekiciliği nedeniyle Almata bölgesinde ikinci bir fabrika daha kurduğu belirtildi.

Efes Bira Grubu, Kazakistan'daki iki fabrikada yıllık 210 milyon litre bira üretim kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürüyor ve 7 binden fazla kişiye iş gücü sağlıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.