Dünya Odalar Kongresi

Dünya Odalar Kongresi

4-6 Temmuz 2007’de İstanbul’da yapılacak 5. Dünya Odalar Kongresi’ne dünya çapındaki 12 bin odanın önde gelen liderleri ile işadamları katılacak.

İstanbul'da 4-6 Temmuz 2007’de yapılacak 5. Dünya Odalar Kongresi’ne dünya çapındaki 12 bin odanın ve uluslararası özel sektör kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri,dünya iş çevrelerirnin önde gelen liderleri katılacak.

Dünya çapında bir iş kuruluşu olan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC)nın şemsiyesi altında faaliyet gösteren Dünya Odalar Federasyonu (WCF)nun, her iki senede bir düzenlediği "5. Dünya Odalar Kongresi", 4-6 Temmuz 2007 tarihlerinde, İstanbulda, TOBBun evsahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

Dünya Odalar Kongresi, dünya çapındaki 12.000 Odanın ve yerel, ulusal ve uluslararası özel sektör kuruluşlarının Başkanlarının ve temsilcilerinin, dünya iş çevrelerinin önde gelen liderlerinin bir araya geldiği tek uluslararası forum olma özelliğine sahip bulunuyor.

 

Bu nitelikte geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan "5. Dünya Odalar Kongresi" de, ülkemiz imkanlarının tanıtımı ve dünya ülkeleri ile ekonomik ve ticari alanlarda işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi açısından müstesna bir platform oluşturacaktır. Uluslararası iş camiasında Türkiyenin odak noktası olacağı Kongre, bütün dünyadaki değişik kültürlerin buluşmasını da sağlayacaktır.

 

5. Dünya Odalar Kongresi sırasında, iş adamlarının yönetim konusunda karşılaştığı sorunların ele alınmasının yanı sıra, küreselleşme sürecinde karşılaşılan zorluklar, ekonomilerin yeniden yapılanması ve iyi yönetişimin önemi gibi iş hayatına yönelik daha geniş konular da ele alınacaktır. "Küresel risk yönetimi-hükümete ve iş dünyasına çağrı", "Enerji geleceğinin güvenceye alınması", "Sınırlar ötesi, odalar ve göç","Küresel Ekonomilerde Yönetişim", "Çok taraflı ticarete yönelik tehditler" gibi konular Kongre programı içerisinde yer almaktadır.

 

Kongre programı beraberinde, ayrıca, iş dünyasının liderleri kendi aralarında tecrübelerini ve beklentilerini paylaşmakta, karşılaştıkları sorunların çözümünde kendi meslektaşlarından yenilikler ve değişik uygulamalar hakkında bilgiler almakta ve ikili iş ilişkileri kurmaktadırlar. Bu bakımdan, 2007de İstanbulda düzenlenecek Kongre, Türk işadamlarının dünya iş çevreleri ile temas kurmaları yönünde önemli bir fırsat teşkil edecektir.

 

5. Dünya Odalar Kongresi dünyadaki seçkin iş çevrelerinin ülkemizde bir araya getirilmesi ve bu vesile ile ülkemizin etkin bir şekilde tanıtılmasına imkân vermesi açısından Türk Özel Sektörü için çok önemli bir organizasyondur. Uluslararası yatırım ve ticaret kuruluşlarının dikkatlerinin ülkemize odaklanacağı bu organizasyon, Türk Özel sektörünün dinamik ve girişimci profilinin tanıtılması ve Türk Özel Sektörünün prestiji açısından değerli bir imkândır.

 

Türkiyenin konumu ve tarihi itibariyle, yüzyıllarca medeniyetlere beşiklik yapmış olmasından hareketle, "Meet us at the Crossroads of Civilizations" sloganıyla, biz de kendi networkümüzde bulunan Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres), İslam Ticaret ve Sanayi Odası (ICCI), Balkan Odaları Birliği (ABC), Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) ve ECO Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ECO) gibi uluslararası kuruluşlara tanıtıma başlamış bulunmaktayız. Sözkonusu tanıtım faaliyetleri ve Türkiyenin merkezi konumu da göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye Kongresi katılımın en fazla olacağı Kongre olacaktır.

 

Diğer taraftan, Kongrenin uluslararası katılımcı portföyü de göz önünde bulundurularak, farklı kültürlerin ülkemizde buluştuğu çok taraflı işbirliğine dayalı bir ortamda, Kongre programı içinde hem Türk kültürünü ve değerlerini, hem dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olan İstanbulu, hem de ülkemizdeki güncel gelişmeleri yansıtacak etkinlikler üzerinde çalışılmaktadır.

5. Dünya Odalar Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve Kongre Programını en güncel haliyle takip etmek için www.istanbul2007.com adresini ziyaret ediniz.


http://www.tobb.org.tr/kongre/kongrehk.php




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.