Dünya Kupası'nın ilk golü Enner Valencia'dan

Dünya Kupası'nın ilk golü Enner Valencia'dan

Valencia 15. dakikada faul yaptı ve bu Dünya Kupası'nın ilk golünü atmak için topu ağlara gönderdi.

Valencia 15. dakikada faul yaptı ve bu Dünya Kupası'nın ilk golünü atmak için topu ağlara gönderdi. 33 yaşındaki oyuncunun 3. dakikada attığı gol, VAR incelemesinin ardından direğin başında ofsayt pozisyonunda olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Ekvador'un ikinci golünü Enna Valencia kaydetti. Yıldız, harika bir kafa vuruşuyla skoru ikide açtı. Ekvador, Valencia'nın golüyle Katar'ı 2-0 mağlup etti.

Opta'nın verilerine göre Ekvador milli takımı adına Dünya Kupası tarihindeki ilk penaltıyı Ennel Valencia kaydetti. Ekvador milli sowinbet takımına Dünya Kupası'nda son beş golü atan Ennel Valencia ile, Dünya Kupası tarihinde takım için arka arkaya beş galibiyet kaydeden ilk oyuncu oldu.

Enna Valencia'nın Katar'a attığı 2 gol Ekvador'u galibiyete taşıdı ve dünya gündemine de oturdu. Avrupa'dan Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyine kadar pek çok haber kuruluşu Enner Valencia'yı hikayelerine taşıdı.

Fransız gazetesi "Enner Valencian Ekvador" kolayca kazandı! ifadesini kullandı. AS İspanya, "Milli kahraman Enna Valencia!" Marca, yıldız oyuncuyu öne çıkarırken 'Enna Valencia'nın servetine sahip olmak' ifadesini kullandı. Ünlü BBC, Enna Valencia için, "Ekvador, Enna Valencia'nın yardımıyla Dünya Kupası açılışında Katar'ı 2-0 yendi" açıklamasına kaldığı yerden devam etti. ESPN, "Enna Valencia tarih yazdı, bu Dünya Kupası'nda en çok gol atan Ekvadorlu oyuncu" dedi. Portekiz'in rekoru 'Enna Valencia parlıyor, Ekvador kazandı' ifadesini vurguluyor.

İngiliz The Sun gazetesi, Enna Valencia'nın ilk 45 dakikadaki performansının altını çizdi: "Enna Valencia, Katar'ı 45 dakikada susturdu!" ifadesini sowinbet giriş kullanıyor. Brezilya'dan UOL Esporte, Enner Valencia'nın Dünya Kupası rekoru kırması üzerine, "Enner Valencia harika bir sonuç aldı. 'Ekvador'da Dünya Kupası rekoru kırdılar.'

Ekvador milli takımında sergilediği üstün performansla birçok kulübün gözüne giren Enna Valencia'yı yönetim, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda temsil etti. Daha önce yaptığı açıklamada, Valencia'da Fenerbahçe'de mutlu olduğunu belirterek, "Burada şampiyon olarak yaşamak istiyorum.

Hedeflerime ulaşmadan ve büyük taraftarlarımızı mutlu etmeden buradan ayrılmak istemiyorum. Takımla ilgili herhangi bir sorun istemeyen ve herkesin rahat etmesi gerektiğini söyleyen teknik direktör Jorge Jesus'un "Valencia ile sözleşmenin uzatılması gerekiyor" demesinin ardından yönetim, futbolcuya süper bir teklifte bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.