Dün Muammer Keskin için yürüyen Nişantaşı halkı bugün Keskin aleyhine yürüdü!

Dün Muammer Keskin için yürüyen Nişantaşı halkı bugün Keskin aleyhine yürüdü!

Dün, Muammer Keskin’in Şişli Belediye başkanı olması için yürüyen ve en çok oyu veren Nişantaşı Halkı bugün Muammer Keskin’in deprem toplanma alanına verdiği inşaat ruhsatı nedeniyle aleyhine yürüyüş yaptı.

HALK TEŞVİKİYE SAKİNLERİ İSMİYLE ÖRGÜTLENDİ

Depren toplanma ve yeşil alanlarına inşaat izini verilmesine tepki gösteren, Teşvikiye Sakinleri ismi ile kurulan platformun koordinatörlerinden, Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Tolga Bektaş, eski CHP Şişli İlçe Başkan adayı Mustafa Akın Özerdem, Nişantaşı sakinlerinden Av. Özge Çetin ve Seran Vreskala öncülüğünde Teşvikiye sakinleri olarak Nişantaşı sokaklarında yürüyerek basın açıklaması yaptı.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN TEK KATILAN EMİN VAHAP ŞİMŞEK OLDU

Teşvikiye sakinlerinin basın açıklamasına, Ak Parti, MHP ve DSP meclis üyelerinden hiçbir katılım olmazken, CHP meclis üyeleri ve Şişli Belediyesi’nden tek katılanın CHP Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek olması dikkat çekti.

Emin Vahap Şimşek, Şişli’nin ve Şişli Halkı’nın hak ve menfaatini korumak için, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile sık sık görüş ayrılığı yaşamaktaydı.

Şimşek, eylem sonrası mahalle evinde yaptığı konuşmayla bu konuda da Muammer Keskin ile görüş ayrılığını net bir şekilde tekrar ortaya koymuş oldu.      

NİŞANTAŞI’NDA KESKİN’E TEPKİLER BÜYÜYOR

Şişli’nin en güzide semtlerinden olan Nişantaşı’nın deprem toplanma alanı olarak ilan edilen ve Şişli’de nadir kalmış yeşil alanlardan birine sahip olan Marmara Üniversitesi’nin bulunduğu alana Şişli Belediyesi’nin inşaat izni vermesine tepkiler gün geçtikçe artırıyor.

NİŞANTAŞI HALKI ŞİŞLİ BELEDİYESİ ALEYHİNDE DAVA AÇTI

Nişantaşı’nda Teşvikiye sakinleri, en çok oy verdikleri, kendilerini dinlemeyen ve yanlarında olmayan Muammer Keskin’e tepki göstererek, verilen inşaat ruhsatının iptal edilmesi için Şişli Belediyesi aleyhinde dava açtı.

KEKSİN, YEŞİL ALAN BIRAKMAMIŞLAR, ŞİŞLİ’Yİ TALAN ETMİŞLER DİYORDU

Şişli’de yeşil alan bırakmamışlar, Şişli’yi talan etmişler diyerek geçmiş yönetimi suçlayan Muammer Keskin’in hemen hemen son yeşil alanlardan biri olan bu yeşil alana çok katlı inşaat yapılarak AVM ve rezidans inşaat yapılması için izin vermesine Nişantaşı’ndan gün geçtikçe tepkiler büyüyor.

DÜN, KESKİN İÇİN YÜRÜYEN NİŞANTAŞI HALKI

BUGÜN İSE KESKİN’E SESLERİNİ DUYURABİLMEK İÇİN YÜRÜDÜLER  

Muammer Keskin’in Şişli Belediye Başkanı olması için sokaklarda yürüyen Nişantaşı Halkı, şimdide Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in deprem toplanma alanına inşaat yapılmasına izin vermesi ve Keskin’in kendilerinin sorunlarına sahip çıkması için Nişantaşı sokaklarında yürüyüş yaptılar.

KESKİN; “BİZ VERMESEYDİK BAKANLIK VERECEKTİ”

İnşaata dair ayrıntıları öğrenmek için Şişli Belediyesi’ne gittiklerini anlatan Teşvikiye Sakinleri “Hakkında sivil toplum örgütleri tarafından açılmış ve henüz karara bağlanmamış davaların olduğu bir projeye neden yapı ruhsatı verildi?” sorusunu yönelttiklerinde verilen yanı ise tepkileri daha da artırdı.

“BİZ ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLE DEĞİL DE BAKANLIKLA MÜCADELE ETSEYDİK”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ‘Biz vermeseydik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verecekti’ demesi üzerine, Teşvikiye sakinleri, ‘Keşke siz vermeseydiniz de Bakanlığa karşı süreci bu mahalleden çok yüksek oyla seçilen belediyemizle birlikte yürütseydik dediler.

“KAMU YARARI OLMAYAN PLAN DEĞİŞKLİĞİ MÜMKÜN DEĞİL”

Teşvikiye sakinleri, ‘Kamu yararı olmadan bir imar planında değişiklik yapılmasının mümkünü yoktur. Ama bu Türkiye’de çok sık karşılaştığımız bir örnek. Burada da bizzat bunu yaşıyoruz’ diyerek basın açıklamalarına devam ettiler.

“BİZİ GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME TERK EDİYORLAR”

Deprem İstanbul’un en güncel meselesiyken mahallenin tek deprem toplanma alanına inşaat yapmak bizi göz göre göre ölüme terk etmek demektir.

Arazinin, imar planını 2018 yılında değiştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “üniversite alanı” fonksiyonunu kaldırarak “ticaret-konut alanı” ve “park alanı” fonksiyonunu getirmiş ve bölgenin tek yeşil deprem toplanma alanında yapılaşmanın önünü açmıştı.

İmar planında dikkat çeken bir başka ayrıntı ise bölgede en çok 6 kata kadar verilen yapılaşma izninin bu proje özelinde 10 kata kadar çıkarılması olmuştu.

2018 yılında Emlak Konut tarafından ihaleye çıkarılan araziyi, 1 milyar 763 milyon 750 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren DAP Yapı almıştı.

25 dönüm üzerine kurulması planlanan 92 konut ve 1 ticari alanı kapsayan 93 bölümlük projenin yapı ruhsatı ise Şişli Belediyesi tarafından bu senenin nisan ayında verilmişti.

‘EKOLOJİK SİSTEM YOK OLACAK’

Deprem toplanma alanını ve bu alandaki biyolojik çeşitliliği yok edeceği, bölgenin ve İstanbul’un trafik yükünü, nüfusunu ve altyapı problemlerini artıracağı gerekçesiyle çok tartışılan projenin inşaatı yaklaşık bir ay önce başladı.

Mahalle sakinleri inşaatın derhal durdurulması ve arazinin kamu yararına uygun bir şekilde kullanılması için dava açtı.

“BETONA DEĞİL, YEŞİL ALANA İHTİYACIMIZ VAR”

Semt sakinleri, betona değil yeşil alana ihtiyacımız var diyerek, proje devam ederse kampüsün bulunduğu arazideki ekolojik sistemin yok olacağını ifade ediyor. Arazide şu anda başta sansarlar, kirpiler, kaplumbağalar olmak üzere çeşitli canlılar yaşıyor ve içinde tarihi çınarların da yer aldığı çok sayıda ağaç bulunuyor.

‘KÖPRÜ TRAFİĞİNİ ARTIRACAK’

Çok sayıda iş merkezini ve sosyal alanı bünyesinde bulunduran Teşvikiye’nin nüfusu 14 bin. Ancak bölgenin gündüz nüfusu bu rakamın en az 2-3 katı.

Mahalle sakinleri, hali hazırda köprü trafiğinin kampüsün hemen yanında bulunan doğal ve tarihi sit alanı Ihlamur Kasrı’na kadar dayandığına dikkat çekerek:

“Bu semtin hatta artık bu şehrin bu kadar büyük yapılaşmalara ihtiyacı yok. Şimdi buraya ticaret merkezini yaptığınız zaman bu trafiği daha ne kadar artırabileceğinizi düşünebiliyor musunuz?

Bu sadece Teşvikiye Mahallesi’ni, Şişli ilçesini değil bütün İstanbul’u olumsuz yönde etkileyecek bir değişim.” diyorlar.

Dün Muammer Keskin için yürüyen Nişantaşı halkı bugün Keski aleyhine yürüdü!

Dün Muammer Keskin için yürüyen Nişantaşı halkı bugün Keski aleyhine yürüdü!

Dün, Muammer Keskin’in Şişli Belediye başkanı olması için yürüyen ve en çok oyu veren Nişantaşı Halkı bugün Muammer Keskin’in deprem toplanma alanına verdiği inşaat ruhsatı nedeniyle yürüyüş yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler