Donanma Komutanları İzmir'de

Donanma Komutanları İzmir'de

Ege Denizi'nde gerçekleştirilecek olan Denizkurdu 2007 Tatbikatı için İzmir'de bulunan komutanlar Vali Kıraç Haberleri' Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Ziyarete, Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Nusret Güner, Mayın Filosu Komutanı Tümamiral H. Yalçın Kavukçuoğlu, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral H. Mücahit Şişlioğlu, Deniz Filosu Komutanı Tuğamiral Serdar Dülger, Hücumbot Filosu Komutanı Tuğamiral Ergun Mengi, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Nurhan Kahyaoğlu ile Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu katıldı. Vali Kıraç Haberleri' Cahit Kıraç, Donanma Komutanlarının ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Komutanlarımıza hem İzmir'e hem de vilayetimize hoşgeldiniz diyorum" dedi.

Donanma Komutanı Orgeneral Metin Ataç ise, "Denizkurdu 2007 tatbikatı için donanma komutanlarımızla bu sefer İzmir'i ziyaret ettik. Güzel İzmir'e kavuştuğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Oramiral Metin Ataç ile Vali Kıraç birbirlerine hatıra plaketi takdim ettiler. Ziyaret sonunda Komutanlar ve Vali Kıraç, Valilik balkonunda bir süre sohbet ettiler.

Donanma komutanları valilik ziyaretinin ardından topluca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu komutanlara tatbikatta başarılar diledi. Başkan Kocaoğlu'nu ziyaretin ardından çıkışta tatbikatla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oramiral Metin Ataç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in tatbikata katılacak olmalarıyla ilgili, "Bunlar çok değişken durumlar. Yarın basın bülteniyle resmen açıklanacak. Bütün basın

mensuplarını da bekliyoruz. İnşallah hep birlikte orada olacağız" dedi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın tatbikatlara katılmasıyla ilgili olarak değişik bir hazırlık yapılmadığını ifade eden Oramiral Ataç, "Başbakan ve Cumhurbaşkanı tatbikatlara katılmayalı epeyce zaman oldu. Bu sene böyle bir şey olacak. Biz de bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Donanma Komutanlarının Valilik ziyareti öncesinde, Valilik Binası ve çevresinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi. Ankara'da yaşanan bombalı saldırı sonrasında Konak Meydanı çevresinde güvenlik önlemlerinin artmış olması dikkat çekti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.