Dolmabahçe’de şeyh düğünü !

Dolmabahçe’de şeyh düğünü !

Meclis Başkanı Arınç, Abu Dabi'li petrol zengininin kızı için Doılmabahçe Sarayı’nı açtı

Abu Dabili petrol zengini Halit Ali Rıza'nın kızı, 07.07.2007'de TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Dolmabahçe Sarayı Has Bahçe'de dünya evine giriyor. Şeyhin kızının düğün yerinin, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın kasım ayında Birleşik Arap Emirlikleri'ne yaptığı resmi ziyaret sırasında belli olduğu öne sürüldü.

Saudi Cable'in CEO'su olan Halit Ali Rıza, kızının düğünü için organizasyonu Çırağan Sarayı'na yaptırırken, düğün yeri olarak aynı sarayı beğenmedi. Düğün töreni için Dolmabahçe Sarayı'nın Has Bahçe olarak adlandırılan ön bahçesini isteyen şeyhin, yazılı talebini de 6 ay önce Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na yaptığı öğrenildi. Arap şeyhi için özel bir fiyat uygulaması ya da indirim yapılmadı. Düğün tabaklarından davetlilere sunulacak yemeklere kadar her detayın titizlikle yürütüldüğü düğün organizasyonu için Dolmabahçe Sarayı yönetiminden de izin çıktı. Davette kullanılacak bardak, tabak, bıçakların hiç kullanılmamış olması isteniyor.

ARINÇ İLE GÖRÜŞÜNCE

Bülent Arınç, kasım ayında Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi bir ziyarette bulunmuştu. 2 gün süren ziyaret sırasında görüşmeler yapan Arınç, aynı zamanda Abu Dabi'de "Dolmabahçe Sarayı'nın 150. Kuruluş Yıldönümü" sergisinin açılışını yapmıştı. Ziyaret sırasında şeyhin, Arınç ile görüştüğü ve düğün için Dolmabahçe Sarayı'nı talep ettiği belirtiliyor.

'SARAYIN İÇİ KULLANILMAYACAK'


Şeyhin sarayın iç kısmını da kullanmak istediği ancak buna izin verilmediği belirtildi. Saray yetkilileri, "Has Bahçe'nin düğün ve kokteyller için gecelik ücreti 100 bin YTL. Herkes bahçeyi kiralayabilir. 90 desibeli geçmeden müzik de yapılabilir. Sarayın kapalı mekânları sadece ziyaret için açıktır. Davetin verildiği saatlerde de müze ziyarete kapanıyor" dedi.

Milliyet



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.