Doğu illerini sel felaketi vurdu: 8 ölü

Doğu illerini sel felaketi vurdu: 8 ölü

Sağanak yağışla gelen sel baskınları ve yıldırım çarpmaları doğuda can kaybına neden oldu. Van ve Erciş ve Ağrı'nın Hamur ilçelerinde toplam 8 kişi öldü, 5 kişi ise kayıp.

Ağrı'ya bağlı Hamur ilçe Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sel felaketinde 5 kişinin öldüğünü ve 4 kişinin de kayıp olduğunu söyledi.

Kaymakam Sarıibrahim, bölgede arama-tarama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Hamur ilçesine bağlı Kaçmaz, Uğurtaş, Karlıca ve Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu toplam 7 köyde meydana gelen sel felaketinde Haydar Eroğlu, dini nikahlı eşi Filiz Alp, çocuklarından Maksut Ahmet Alp, Muhammet Alp ve ismi belirlenemeyen bir kişi hayatlarını kaybetti. Sel felaketinde isimleri belirlenemeyen 4 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi.

Van'ın Erciş ilçesinin Köycük, Keklikova, İncesu ve Aşağı Kozluca köylerinde meydana gelen selde bir çocuk öldü, bir kadın sel sularında kayboldu. Hacıkaş köyünde ise yıldırım çarpması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

İlçede akşam saatlerinde meydana gelen yağışlar nedeniyle, Köycük, Keklikova, İncesu ve Aşağı Kozluca köylerinde sel meydana geldi.

Selde Köycük köyünden kimlikleri henüz belirlenemeyen biri çocuk 2 kişi, sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan çocuğun cesedine ulaşıldı. Kadının ise arandığı bildirildi. İlçenin Hacıkaş köyünde ise yıldırım çarpması sonucu Yeşim Keleş (20) öldü, kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 kişi ise yaralandı.

Yaralıların Erciş Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'nun Köycük köyünde incelemelerde bulunduğu, köyde evleri boşaltılan 50 aileye çadır ve gıda yardımı yapıldığı öğrenildi. Sel nedeniyle Ulupamir köyüne ulaşımı sağlayan ve daha önce onarılan köprünün tekrar yıkıldığı bildirildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yıldırım çarpması sonucu bir genç kız öldü, yeğeni ise ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Söylemez köyü Çığrık mezrasında koyun otlatan Sabiha İçingir (14), yıldırım çarpması sonucu olay yerinde öldü. Bu sırada genç kızın beraberinde bulunan yeğeni Bilal İçingir (2) ise yaralandı.

İlk müdahalesi Siverek Devlet Hastanesinde yapılan Bilal İçingir, daha sonra ambulansla Şanlıurfa Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

AJANSLAR




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.