Doğan'dan Altaylı'ya dava

Doğan'dan Altaylı'ya dava

Altaylı'nın, istifasından sonraki yazısı Aydın Doğan'ı kızdırdı.Sabah Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın , Sabah Gazetesi'nden istifa ettikten sonra Hıncal Uluç'un köşesinde yayınladığı mektubu dava konusu oldu.

Fatih Altaylı'nın, Sabah Gazetesi'nde 22 Mayıs 2007 tarihli nüshasında “POAŞ uzlaşması ve Fatih Altaylı!” başlıklı yazısı Aydın Doğan tarafından mercek altına alındı. Doğan, yazıda “Tescilli vergi kaçakçısı” olarak ilan edildiğini aksine “tescilli vergi şampiyonu” olduğu belirtti.

Gazeteci Altaylı hakkında Uluç'un köşesinde yazılan Fatih Altaylı imzalı köşe yazısında müvekkilleri Aydın Doğan'ın kamuoyuna hırsız, yolsuzluk yapan, faturayı millete yükleyen, basını yönlendiren, yalancı ve vergi kaçakçısı bir kişi olarak tanıtıldığı iddia edildi. Altaylı'nın kaleme aldığı yazısıyla eleştiri hakkının sınırlarını aştığı ve hukuka aykırı hareket ettiği de ifade edildi. Suç konusu yazıyla Aydın Doğan'ın,”Elindeki gücünü kullanarak hükümetle anlaşan, hakkında hazırlanan raporun işleme konulmasını engelleyen, raporu zamanaşımına sokmaya çalışan, tüm vergi uzmanları ve maliyecilerin mümkün değil demesine rağmen, vergi borcu yok seviyesine indirilen, kuşa çevrilen, vergi kaçakçılığı suçunu hükümetle omuz omuza işleyen, haksızlık hukuksuzluk yapan” bir kişi olarak tanıtılmaya çalışıldığı ve Altaylı'nın Aydın Doğan'ı “tescilli vergi kaçakçısı” olarak ilan ettiği belirtildi.

KASTEN HAKARET EDİYOR

Fatih Altaylı'nın uzun süreden beri müvekkilleri Aydın Doğan hakkında bu tür yazılarını devam ettirerek eylemini kasten işlediği belirtilen dilekçede Altaylı hakkında kamu davası açılması talep edildi.

ALTAYLI'NIN SON 6 AYKİ YAZILARI

Aydın Doğan'ın avukatları sadece bu yazı değil, Fatih Altaylı'nın son altı ay içinde Doğan hakkındaki isnatları içeren yazıralarından da örnekler verildi.

"Biz yolsuzluk yapanlarla veya kaçakçılık yapanlarla asla uzlaşmayız" 03.02.2007

"Raporu okudukça devletin nasıl soyulduğunu, devletin malının nasıl bedavaya alındığını, faturanın nasıl millete yüklendiğini göreceksiniz. Tarihin en büyük vergi kaçakçılığı Doğan Grubu'nda Holding CEO'su Tufan darbaz'dan sonra, POAŞ CEO'su Jan Nahum'un başını yedi." 14.02.2007

POAŞ Raporu başlıklı yazısında "Asıl yalancının kim olduğunu kanıtlama gereği hissettik ve yayınladık" 15.02.2007

Dilekçede Fatih Altaylı'nın bu tür yazıları sistemli bir şekilde yazarak hakaret suçunu kasten işlediği de belirtiliyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.