Doğan'a seçim öncesi kıyak mı?

Doğan'a seçim öncesi kıyak mı?

Petrol Ofisi, vergi borcu konusunda Maliye Bakanlığı ile uzlaşma sağlandığını açıkladı. İşte ödeyeceği vergi..

Petrol Ofisi, vergi borcu konusunda Maliye Bakanlığı ile uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Vergi aslına yüzde 50 indirim uygulanacağını belirten şirket, her şey dahil toplam ödeme tutarının 275 milyon 316 bin YTL olacağını duyurdu.

      Petrol Ofisi AŞ'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
      "Şirketimize uygulanan vergi aslı ve cezası ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı yetkilileri ile görüşme yapılmasının uygun bulunduğu daha önce kamuya açıklanmıştı. Maliye Bakanlığı yetkilileri ile Şirketimiz temsilcileri arasında dün yapılan ve geç saatlere kadar süren müzakereler uzlaşma ile sonuçlanmıştır. Maliye Bakanlığı ile Şirketimiz arasında varılan söz konusu uzlaşmaya göre, vergi aslına % 50 indirim uygulanacak ve her şey dahil toplam ödeme tutarı 275.316.000 YTL olacaktır.

Şirketimizin düzenli olarak vergilerini ödemesine, iştiraklerinin rutinin dışında hiçbir önemli vergi uyuşmazlıklarının bulunmamasına, ortağımız Doğan Ailesi mensupları ile Doğan Grubu iştiraklerinin her yıl açıklanan en yüksek vergi verenler listesinde yer aldığının ve bu durumun hem devlet, hem de kamuoyu tarafından takdirle karşılandığının bilinmesine rağmen, Şirketimiz ve ilişkili taraflar beklenmekdik bir şekilde ve hak etmediği bir uygulama ile karşı karşıya kalmış ve bazı basın kuruluşları da bunu fırsat bilerek ve olduğundan farkıi göstererek menfaat sağlama yoluna gitmeyi tercih etmişler ve mesnetsiz bir karalama kampanyasına girişmişlerdir.

Bu gelişmelerden en büyük zararı hiç şüphesiz başta yerli ve yabancı küçük ortaklarımız olmak üzere tüm paydaşlarımız görmüştür ve görmektedirler. Bu itibarla, dava sürecinin cok uzun süreceğini bu sürecin birçok belirsizliği de beraberinde getireceğini, subjektif ve art niyetli haberlerin bilgi kirliliğine yol açmaya devam edebileceğini, bunun spekülasyona ve maniipülasyona, dolayısı ile haksız kazanca zemin hazırlayacağını, bu koşullar altında Şirketimiz hisselerinin gerçek değerini bulmasının güç olduğunu ve bu durumun küçük yatırımcının daha fazla mağdur olmasına yol açacağını ve Şirketimiz hisselerinin İMKB'nin günlük işlem hacminde ve piyasa değerinde önemli paya sahip olduklarını da dikkate alarak, haklı olduğumuz bu konuda uzlaşma yoluna gitmeyi tercih etmiş bulunmaktayız.''



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.