Diyanet’ten su tasarrufu çağrısı

Diyanet’ten su tasarrufu çağrısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, su tasarrufu için hutbe ve vaazlerla çağrı yapıyor.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Türkiye genelinde, farklı tarihlerde su kıtlığı ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesi için hutbe ve vaaz verdiklerini söyledi. Er, “Su kıtlığı konusunda, vatandaşların yetkililerin tavsiyelerine ve alınan tedbirlere uymasını tavsiye ediyorum. Bu hepimizin menfaatinedir. Dinimiz de bunu emreder” şeklinde konuştu.

Kişinin kendisine yapılmamasını istediği bir şeyi başkasına da yapmaması gerektiğini anlatan Er, vatandaşların, evlerinde su bulmak istiyorlarsa, bu hususta alınan tedbirlere uyulması gerektiğini ifade etti.

“Mayıs’tan beri pek çok ilden yağmur duası için yoğun talep geldiğini” anlatan Er, Temmuz’da da özellikle su rezervlerindeki azalmalar konusunda yapılan açıklamalarla birlikte özellikle suyu tasarruflu kullanımı konusunda tüm il ve ilçe müftülüklerine bilgi notu gönderdiklerini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, israf, israfın zararları, suyun insan hayatındaki önemi, çevre sorumluluğu ve bilinci ile küresel ısınma gibi konularda vaazlar verildiğini de sözlerine ekledi.

NTV



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.