Diyanet, Güneydoğu'yu fethetti

Diyanet, Güneydoğu'yu fethetti

Diyanet İşleri'nin Miraç Kandili mesajını yoksulluk, aşiret, kan davalarıı ile sıkça gündeme gelen Güneydoğu'dan vermesi yörede büyük sevinçle karşılandı.

Viranşehir ilçesindeki Kemal Veysi Tepret Camii'nde yapılan programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Badakoğlu katılmış ve Miraç Kandili mesajı TRT vasıtası ile tüm Türkiye'ye buradan verilmişti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bu yıl kandil coşkusu bir başka yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın jesti Viranşehirlilerce adeta ayakta alkışlandı.

İlçedeki vatandaşlar, Programın Güneydoğu'dan yapılmasının çok önemli mesajlar verdiğini ancak, en önemli mesajın da diğer bölgelerle bu bölge arasında fark olmadığının gösterilmesi olduğunu belirtiyor. Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Diyanetin yaptığı bu hamlenin Devlet Millet bütünleşmesine katkı sağladığını söyledi.

TRT'nin yaptığı çalışmayı da takdir ettiğini dile getiren Tahiroğlu, kandil programında ilk kez yöre insanına özgü motiflerin öne çıktığını bu durumun ülkenin her kösesindeki insana devletin eşit gözle baktığını gözler önüne serdiğini ifade etti.

Şimdiye kadar kandil programlarının batıdaki illerden özellikle de İstanbul'daki büyük camilerden yapıldığına dikkat çeken Tahiroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun talimatı ile bu yıl ilk defa güneydoğu'daki bir ilçeden programın yapıldığını söyledi.

Yapılan programla ülkedeki herkesin kucaklandığını ifade eden Tahiroğlu, Viranşehir'de bu programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Viranşehir'de bakkal işleten Sinan Şen (50), program sayesinde bölge insanının hem devleti ile hem de diğer yurttaşlarla daha fazla bütünleştiği görüşünü dile getirdi.

Şen, bu uygulamanın diğer doğu illerinde de yapılmasının yararlı olacağını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Badakoğlu ve ona eşlik eden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın Viranşehirlilerin gönlünde taht kurduğunu söyleyen Şen, Diyanetin başlattığı bu çalışmanın diğer kurumlarca da benimsenmesi gerektiğini aktardı.

CİHAN




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.