Dicle Üniversitesi sağlıkçıları eylemde

Dicle Üniversitesi sağlıkçıları eylemde

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron firmada çalışan sağlık personeli, işverenin sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yaptığını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme, DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri de des

DÜ Tıp Fakültesi'nde taşeron firmada asgari ücretle çalışan ve aralarında hemşire, laborant, teknisyen, otomasyon personeli, hasta bakıcıların da bulunduğu DİSK bünyesindeki Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri, işveren temsilcisinin sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Üniversite bahçesinde toplanan yaklaşık 500 sağlık çalışanı, sloganlar atarak firmayı protesto etti.

DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve DTP İl Teşkilatı temsilcileri de eyleme destek verdi. Bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, "Haklı mücadelenizi sonuna kadar destekliyoruz. Halkımız da sizin yaptığınız bu mücadeleyi destekliyor. Yaptığınız eylemde yalnız olmadığınızı belirtmek istiyorum" dedi.

İşçilerin eylemine hasta yakınlarının da destek verdiği gözlendi.

(İHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.