Sahra hastanesinin yapıldığı Atatürk Havalimanı için DHMİ'den açıklama

Sahra hastanesinin yapıldığı Atatürk Havalimanı için DHMİ'den açıklama

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, sahra hastanesi yapılan pistin, havalimanının tam kapasite faal olduğu zamanlarda dahi kullanılmamıştır açıklaması yapıldı.

Atatürk Havalimanı’na yapılan sahra hastanesinin yapıldığı alanın kullanılan pistlerin üzerine yapıldığı eleştirileri üzerine DHMİ’den açıklama geldi.

HASTANENİN YAPILDI PİSTLER KULLANILMIYORDU

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı 17/35 pistlerinin, İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle devre dışı bırakıldığı açıklandı.

İŞTE DHMİ’NİN AÇIKLAMASI;

Bahse konu pistler, İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu için devre dışı bırakılmıştır.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen sınırlı sayıdaki uçuş operasyonları için 05/23 pisti kullanılmaktadır.

Devre dışı olan 35L/R pistlerinde inşa edilen hastanenin Atatürk Havalimanı operasyonlarına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Aktif olarak kullanılan 05/23 pistinden park alanları, genel havacılık terminali ve bakım hangarlarına uçak trafiklerini yönlendirilebilecek alternatifli taksi yollarımız bulunmaktadır.

Öte yandan Annex-14'te belirtilen tüm şartlara uygundur ve herhangi bir mani teşkil etmemektedir. Bir diğer husus da, yapımı devam eden imalatların elektronik, seyrüsefer ve radar cihazlarına hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.