Derbi Holiganları yargılanmış

Derbi Holiganları yargılanmış

Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki derbi maçın ardından gözaltına alınan 15 kişiden 2'sinin 7 yıl önce oynanan Galatasaray-Leeds United maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili yargılandıkları belirlendi

Derbi maçta çıkan olaylarda gözünden yaralanan polis memuru Ürfet Çabuk'un da yüzde 85 görme kaybı olduğu belirtildi.

İstenmeyen olayların yaşandığı Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçının yankıları sürüyor. Gözaltına alınan 15 kişinin Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlandı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, "zor kullanmak", "darp", "devlet malına zarar vermek ve polise mukavemette bulunmak" suçlarından Şişli Adliyesi'ne sevk edildi. Bir emniyet müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 19 kişinin yaralanmasına sebep oldukları öğrenilen holiganların ifadelerinde, kendilerinde olmadıkları ve birşey hatırlamadıklarını söyledikleri belirtildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan S.A. ve Y.T.'nin Galatasaray ile Leeds United arasında 7 yıl önce oynanan maç öncesi Taksim'de çıkan 2 İngiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili yargılandıkları öğrenildi. Çoğunun üniversite mezunu olduğu belirtilen holiganlardan Y.T.'nin saldırı görüntüsünün bulunmadığı, tribün lideri olduğu için gözaltına alındığı ifade edildi.

Zanlılardan polise yumruk attığı ifade edilen M.C.T.'nin Bayrampaşa'da bir alüminyum şirketinde yönetici olduğu belirtildi. Polise sandalye ile vurduğu iddia edilen E.Y.'nin Kartal'da bir dağıtım bayii sahibi olduğu ve ifadesinde, "Polisler bana vurmaya başlayınca ben de aldığım koltukla vurdum" dediği öğrenildi. Diğer holiganların ise kendilerinde olmadıklarını ve bir şey hatırlamadıklarını söyledikleri ifade edildi.

Galatasaray Kulübü tarafından derbi maçta çıkan olaylar hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bir şikayette bulunulmadığı bildirildi. Derbi maçta çıkan olaylarda gözünden yaralanan polis memuru Ürfet Çabuk'un da gözünde yüzde 85 görme kaybı meydana geldiği öğrenildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.